Ν. Παναγιωτόπουλος: «Επιδόματα σε όσους έχουν περισσότερη ανάγκη»

Την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης, καθώς «χάθηκε πολύτιμος χρόνος» τόνισε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Εργασίας, κος Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, απορρίφθηκε η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ενώ υπάρχουν περιθώρια εξορθολογισμού της επιδοματικής πολιτικής, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να ζητήσει πίσω μέρος του εφάπαξ που καταβλήθηκε

κατ' υπέρβαση. «Καταλαβαίνουμε ότι οι αντοχές της κοινωνίας είναι στο όριο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υφυπουργός είπε ότι οι μειώσεις στις συντάξεις θα αρχίσουν από το ποσό των 700 € και άνω, ωστόσο θα είναι μικρές, ενώ θίγονται μερικώς οι επικουρικές και όχι οι κατώτερες.
«Έχουμε από τα ακριβότερα κοινωνικά κράτη στην Ευρώπη, πρέπει να κάνουμε περικοπές και στα προνοιακά επιδόματα», τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος και διευκρίνισε ότι θα υπάρξει μια διόρθωση στα αναπηρικά επιδόματα στα επίπεδα του 2008- 2009.
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός σχολίασε ότι «τα επιδόματα θα καταβάλλονται σε αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη» αναφέροντας ότι μελετάται κάποιο είδος επιδότησης του πρώτου και δεύτερου παιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα