Νέα αιματηρή επίθεση των Ταλιμπάν στο Πακιστάν

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στο ταραχώδες βορειοδυτικό Πακιστάν, με νέα επίθεση που εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου μαχητές των Ταλιμπάν, κατά ενός σημείου ελέγχου του τακτικού στρατού προκαλώντας το θάνατο 10 αμάχων και 13 στρατιωτών.

Σύμφωνα με πηγές των πρακτορείων Reuters και Associated Press και 12 αντάρτες σκοτώθηκαν

στο πλαίσιο της συμπλοκής, τοποθετώντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 35.

Όλοι οι άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, περιλαμβανομένων τριών παιδιών, καθώς οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν με ρουκέτες κατά ενός οικήματος που βρισκόταν δίπλα στο στρατόπεδο.

Η σημερινή αιματοχυσία έρχεται μία ημέρα αφότου μία βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην ίδια περιοχή στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους. Η επίθεση έλαβε χώρα στο μέσο μίας πολυσύχναστης αγοράς, έξω από ένα τζαμί, έπειτα από την ολοκλήρωση των προσευχών της Παρασκευής.

Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν έχουν αναλάβει την ευθύνη και για τις δύο πολύνεκρες επιθέσεις, γράφοντας ένα ακόμα αιματηρό κεφάλαιο στον πολυετή τους αγώνα κατά της πακιστανικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τους Ταλιμπάν, η σημερινή επίθεση εκτελέστηκε ως αντίποινα για το θάνατο δύο διοικητών από αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη γειτονική περιοχή του Βόρειου Γουαζιριστάν τον Ιανουάριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα