Νέα «διαβολοβδομάδα» για γιατρούς και ασθενείς

Εβδομάδα καυτών εξελίξεων στον τομέα της Υγείας ξεκινά αύριο, με ζυμώσεις και κόντρες για την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ να έχουν ήδη γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς αναμένεται να συνεδριάσουν οι γιατροί προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, αλλά, όπως όλα δείχνουν, προβλέπεται συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Εξάλλου όπως γράφει η Ελευθεροτυπία δεν έχουν άλλο δρόμο: ή θα συνεχίσουν τις απεργίες

ή θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τον Αδωνι Γεωργιάδη για το πώς θα έρθει το εργασιακό τους τέλος και ποιοι θα εξαιρεθούν ή ποιοι θα έχουν προνόμια κατά την έξοδό τους.

Τα πνεύματα είναι εξαιρετικά τεταμένα εξαιτίας αυτού του αδιεξόδου, με πολλούς γαλάζιους συνδικαλιστές να είναι μπροστάρηδες στον αγώνα κατά των απολύσεων και του... Αδώνιδος!

Την Τετάρτη πάντως, οπότε φαίνεται πως λήγει και η προθεσμία που έχει δώσει στον κλάδο ο κ. Γεωργιάδης, αναμένεται να γίνει ειδική συνεδρίαση στη Βουλή στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων υπό τον πρώην υπουργό Δημήτρη Κρεμαστινό και παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ που έχουν δηλώσει ότι θα πάνε στο ραντεβού, όχι όμως και στο γραφείο του Αδώνιδος.

Στην περίπτωση πάντως που δεν καρποφορήσει καμία προσπάθεια και οι δύο πλευρές δεν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι (προσπάθεια που ούτως ή άλλως δεν θα έφερνε κανένα ιδιαίτερα διαφορετικό αποτέλεσμα), ο Αδωνις Γεωργιάδης έχει το πράσινο φως από τον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις σε... εκκαθάριση των γιατρών. Κυρίως αυτών που περισσεύουν στο νέο σύστημα με βάση και το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης. Συνολικά 10.000 εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα μπουν σε κινητικότητα, ενώ 2.246 έως 2.500 γιατροί θα πάρουν... φύλλο πορείας για τη μεγάλη έξοδο.

Σενάρια

Φήμες που διαρρέουν από το Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Άδωνις δεν έχει εγκαταλείψει το αρχικό του σχέδιο που μιλούσε για μεταφορά γιατρών τού πρώην ΙΚΑ πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΕΣΥ. Όσοι δεν το αποδεχθούν θα αποχωρούν αυτοδίκαια από το σύστημα. Σενάριο που θα βόλευε την κυβέρνηση και τον κ. Γεωργιάδη, καθώς η μεγαλύτερη μερίδα των γιατρών του πρώην ΙΚΑ δεν επιθυμεί να κλείσει τα ιδιωτικά της ιατρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα