Νέα συνάντηση την Τρίτη με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην Χρυσής Αυγής

Άλλη μια συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό κυβέρνησης ολοκληρώθηκε χωρίς αίσια κατάληξη.

«Είναι απολύτως αναγκαία η στήριξη μιας κυβέρνησης από όσο το δυνατό περισσότερες δυνάμεις», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε πως ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, να διερευνήσει και τη γραπτή πρόταση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Πάνου Καμμένου, από την οποία -όπως είπε- υπάρχουν περιθώρια δικής του στήριξης. Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί η δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης με πολιτικά πρόσωπα και κατόπιν, εφόσον είμαστε σε έκτακτη ανάγκη -όπως είπε- η συγκρότηση κυβέρνησης με προσωπικότητες.

«Στηρίζουμε ως λύση ανάγκης μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων με τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά την συνάντησή του στο Προεδρικό μέγαρο με τους κ.κ. Σαμαρά και Κουβέλη.

Σταθερός στην άποψή της ότι «εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι οικουμενική κυβέρνηση», παραμένει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. «Η συγκρότηση μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων θα συνιστούσε ήττα της πολιτικής» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Αύριο Τρίτη στις 14.00 θα συνεχιστεί, σε σύσκεψη των πολιτικών με διευρυμένη σύσκεψη η διαβούλευση, για το σχηματισμό κυβέρνησης. Στη συνάντηση δεν θα προσκληθεί ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα