Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε στους κ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη ότι «σήμερα αναβαπτίζουμε τη σχέση μας για να μην παραδώσουμε τη χώρα στον λαϊκισμό και να μην πάμε σε εκλογές, για να μην παραγραφούν τα αδικήματα της λίστας Λαγκάρντ, για να μην κινδυνεύσει ο τουρισμός και να μην ακυρωθεί η μεγάλη συμφωνία με τον αγωγό TAP

που μπορεί να αναβαθμίσει τη χώρα ενεργειακά και γεωστρατηγικά».

Όπως είπε χαρακτηριστικά μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος «τέθηκαν οι κανόνες λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης και η ΕΡΤ ήταν η αφορμή για να ανοίξει αυτή η συζήτηση, ώστε η κυβέρνηση να λειτουργεί ως πραγματικά τρικομματική κυβέρνηση και όχι ως μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ που ανέχεται τους άλλους δύο εταίρους».

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να λειτουργεί σε αντίθεση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία όπως συνέβη στην περίπτωση της ΕΡΤ», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος και αναφερόμενος στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχολίασε ότι «καμία κυβέρνηση δεν έχει αρμοδιότητα να αναστείλει την λειτουργία του συντάγματος που προβλέπει τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να ανοίξει»

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση μέχρι την Τετάρτη να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Από την πλευρά του ο κ. Κουβέλης, που έκανε δηλώσεις από τα γραφεία του κόμματός του, κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για να λειτουργήσει αμέσως η ΕΡΤ, αφού όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει σε λίγη ώρα».

«Κανένας δεν είχε δικαίωμα να κλείνει την εθνική ραδιοτηλεόραση και να βγάζει μαύρο στην οθόνη. Αναμένουμε χωρίς καθυστέρηση όλες οι συχνότητες να λειτουργήσουν πραγματικά. Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης σχετικά με την ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα