Νεκρή 23χρονη από την καταιγίδα, χάος στην Αττική

Έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, αλλά και στην ηλεκτροδότηση προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα και το χαλάζι που έπληξαν από τις πρώτες πρωινές ώρες την Αττική.

Οι περισσότεροι δρόμοι της πρωτεύουσας μετατράπηκαν σε χειμμάρους, ενώ τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Λίγο πριν τη 1 πάντως, αποκαστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου και στην περιφερειακή του Αιγάλεω,

μετά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί λόγω των σφοδρών καταιγίδων.

Στη Λ. Ποσειδώνος προς Πειραιά, στο ύψος της Λ. Καλαμακίου, ανοιχτή είναι μόνο η αριστερή λωρίδα, ενώ παραμένει η Λ. Βουλιαγμένης προς κέντρο, από το ύψος της Γρ. Λαμπράκη.

Πολλοί οδηγοί εγκλωβιστήκαν επίσης στους δρόμους καθώς υπερχείλισε το ρέμα της Πικροδάφνης και ο Ιλισσός στην παραλιακή.

Νεκρή 23χρονη από την καταιγίδα

Τραγικό θάνατο βρήκε 23χρονη κοπέλα, η οποία βρέθηκε εγκλωβισμένη την ώρα της σφορδής καταιγίδας.

Η άτυχη κοπέλα, εγκλωβίστηκε με το αυτοκίνητο της στην περιοχή μεταξύ Αμαρουσίου και Χαλανδρίου, καθώς πήγαινε στη δουλειά της.

Το αυτοκίνητο έπεσε σε λακούβα γεμάτη με νερά και ακινητοποιήθηκε, γεγονός που έκανε την άτυχη κοπέλα να τρομάξει, να υποστεί σοκ και να πάθει ανακοπή, καθώς όπως σημειώνουν προφανώς είχε και κάποιο πρόβλημα υγείας το οποίο δεν γνώριζε.

Αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθουν τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Εκατοντάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική δέχθηκε σχεδόν 1.000 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων σε Αιγάλεω, Νίκαια, Χαϊδάρι, Περιστέρι και γενικότερα στα δυτικά προάστια, καθώς και απεγκλωβισμούς οδηγών από ακινητοποιημένα οχήματα στην Ιερά Οδό, στο Χαϊδάρι, στην Πειραιώς στο Γκάζι και στη Λ.Σχιστού στο Σκαραμαγκά, έξω από το Αττικό Νοσοκομείο.

Σε όλο το Λεκανοπέδιο επιχειρούν 70 συνεργεία με 140 πυροσβέστες

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Προβλήματα προκλήθηκαν και στην ηλεκροδότηση με διακοπές ρεύματος κυρίως στα νότια προάστια και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εκτός λειτουργίας βρίσκονται ακόμη φωτεινοί σηματοδότες σε πολλές περιοχές.

Οι βλάβες οφείλονται σε πτώσεις δέντρων στα δίκτυα της ΔΕΗ αλλά και σε πλημμύρες.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η κακοκαιρία έχει θέσει εκτός λειτουργίας έξι γραμμές μέσης τάσης σε Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα προς Ταύρο, Φιλοθέη προς Αγ. Παρασκευή, Θρακομακεδόνες, Χολαργό.

Δέντρο έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού

Λόγω της ισχυρής βροχής και των ανέμων ένα δέντρο έπεσε μέσα στις γραμμές του ηλεκτρικού στο Θησείο με αποτέλεσμα η γραμμή Ταύρος-Ομόνοια με αποτέλεσμα να παραμείνει κλειστή η γραμμή για αρκετή ώρα από Ομόνοια μέχρι Ταύρο.

Λίγο μετά τις 12 η βλάβη αποκαταστάθηκε και πλέον όλα τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά. Κλειστός είναι, ωστόσο, ο σταθμός του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής. Επιπλέον, διεκόπησαν τα δρομολόγια του τραμ.

Μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι τέτοια κακοκαιρία είχε να πλήξει την Αττική από το 1976.

Keywords
Τυχαία Θέματα