Ομπάμα: οι δυσκολίες της Ελλάδας θα ήταν χειρότερες αν επέστρεφε στη δραχμή

Μήνυμα προς τους Έλληνες επιχείρησε να στείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, σύμφωνα με τον οποίο «οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα θα ήταν αναμφίβολα χειρότερες, στην περίπτωση που η χώρα αυτή θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη».

Ο Μπαράκ Ομπάμα τόνισε πως οι πιστωτές της Ελλάδας

αλλά και οι διεθνείς της εταίροι, αναγνωρίζουν τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, ωστόσο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τους κινδύνους που κρύβει μία πιθανή επιστροφή στην δραχμή.

Επίσης τόνισε πως εάν η οικονομία της ευρωζώνης βυθιστεί στην ύφεση, τότε θα μετριαστεί ο ρυθμός της ανάκαμψης που παρουσιάζει ήδη η αμερικανική οικονομία, ενώ τόνισε ότι λαμβάνεται η φροντίδα ώστε η Ουάσινγκτον να μην επικρίνει την Ευρώπη και να μην υπαγορεύει «τι δέον γενέσθαι» στους ηγέτες της.

Παράλληλα, ο πρόεδρος Ομπάμα εστίασε στο ότι το αμερικανικό χρηματο-πιστωτικό σύστημα έχει καταστεί, με τα μέτρα που η αμερικανική κυβέρνηση υιοθέτησε, πολύ πιο στέρεο, ούτως ώστε μπορεί πλέον να απορροφά τους κραδασμούς, που η αφετηρία τους είναι στην Ευρώπη.

"Μπορεί να απορροφά το χρηματο-πιστωτικό μας σύστημα αρκετούς από τους κραδασμούς που προέρχονται πέραν του Ατλαντικού», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος Ομπάμα.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα