Οι διωκτικές Αρχές αρνούνται να συλλάβουν τον πρωθυπουργό του Πακιστάν

Αρνούνται οι διωκτικές αρχές του Πακιστάν να προχωρήσουν στη σύλληψη του πρωθυπουργού, Ράζα Περβέζ Ασράφ, σημειώνοντας πως τα διαθέσιμα ενοχοποιητικά στοιχεία δεν επαρκούν.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κ. Ασράφ έχει εκδοθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, ένταλμα σύλληψης, με αφορμή φερόμενες δωροληψίες κατά τη θητεία του, ως υπουργός Υδάτων και Ενεργείας, όπου υπηρετούσε μέχρι να αναλάβει τον πρωθυπουργικό θώκο. Ο ίδιος βέβαια αρνείται τις κατηγορίες.

Ο κ. Ασράφ αποτελεί

τον τρίτο πρωθυπουργό ή υποψήφιο πρωθυπουργό του Πακιστάν, με τον οποίο έρχεται σε σύγκρουση το Ανώτατο Δικαστήριο τους τελευταίους δέκα μήνες.

Είχε προηγηθεί ο Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ασέβεια προς το Δικαστήριο και υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του, καθώς αρνήθηκε να διατάξει το άνοιγμα παλαιών υποθέσεων διαφθοράς κατά του προέδρου του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι. Την παραίτηση Γκιλάνι ακολούθησε η σύντομη υποψηφιότητα του Μακχντούμ Σαχαμπουντίν, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε άμεσα ένταλμα σύλληψης από δικαστήριο κατά των ναρκωτικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα