Οι Ευρωπαίοι προτιμούν να βγάζουν φωτογραφίες τα κατοικίδια τους απ' ότι τους συντρόφους τους!

Σύμφωνα με νέα έρευνα το 88% όσων έχουν κατοικίδια στην Ευρώπη θεωρούν τα ζωάκια τους ως μέλη της άμεσης οικογένειάς τους και τραβούν περισσότερες φωτογραφίες των τριχωτών φίλων τους σε σχέση με τους συντρόφους τους.
Σε αρκετές χώρες, τα κατοικίδια υπερισχύουν σε σχέση με την άμεση οικογένεια, καταλαμβάνοντας τη θέση του πιο δημοφιλούς θέματος.

Αλλά και στην αναζήτηση συντροφιάς, τα κατοικίδια αποτελούν πρώτη επιλογή, καθώς το 42% των Ευρωπαίων ιδιοκτητών κατοικίδιων προτιμούν να περνούν την ώρα τους με το κατοικίδιό

τους σε σύγκριση με τους γονείς ή τα αδέλφια τους.

Μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών μοιράζονται με τα κατοικίδια τους τις καθημερινές τους δραστηριότητες: 60% των ερωτηθέντων μιλούν στα κατοικίδια τους σαν να ήταν άνθρωποι, 35% τα αφήνουν να ανεβαίνουν στο κρεβάτι τους και 32% μοιράζονται μαζί τους το φαγητό της οικογένειας.
Επίσης, τα κατοικίδια συμμετέχουν σε σημαντικές εορταστικές εκδηλώσεις, αφού περισσότεροι από το ένα τέταρτο των ιδιοκτητών αγοράζουν στα ζωάκια τους δώρα και 18% γιορτάζουν τα γενέθλιά τους.

Οι Ευρωπαίοι επίσης θέλουν να επιδεικνύουν τα κατοικίδια τους και τα κινητά τηλέφωνα είναι ο πιο δημοφιλής χώρος αποθήκευσης των φωτογραφιών των κατοικίδιων με το 57% να έχουν έχουν αποθηκεύσει μια φωτογραφία τουλάχιστον στο κινητό τους.
Το 36% έχουν δημοσιεύσει φωτογραφίες των κατοικίδιων σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ένας στους δέκα έχουν μια φωτογραφία στο πορτοφόλι τους.

Παράλληλα στην Ολλανδία το 43% των ιδιοκτητών έχουν μια καδραρισμένη φωτογραφία στο σπίτι σε σύγκριση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο του 29%, ενώ το 55% έχουν χρησιμοποιήσει μια φωτογραφία του κατοικίδιου ως ταπετσαρία στον υπολογιστή τους σε σχέση με τον μέσο όρο του 43% και το 24% έχουν μετατρέψει τη φωτογραφία τους σε πίνακα τοίχου.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποδείχθηκε η χώρα με τη μικρότερη συχνότητα επίδειξης των κατοικίδιων με έναν από τους παραπάνω τρόπους.

Οι Ιταλοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι οι πιο ενθουσιώδεις μεταξύ των υπόλοιπων Ευρωπαίων, με το 96% από αυτούς να θεωρούν ότι τα κατοικίδια είναι μέρος της άμεσης οικογένειάς τους.
Με το μικρότερο ποσοστό να είναι ωστόσο αρκετά υψηλό, 77% στη Γαλλία, τα κατοικίδια αποδεικνύονται ξεκάθαρα μια προτίμηση σε όλη την Ευρώπη.


Πηγή: lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα