Όλοι και εννοούμε ΟΛΟΙ σε ΑΠΕΡΓΙΑ

Από τη Δευτέρα καλό είναι να έχετε μαζί σας τυπωμένο το παρακάτω απεργιακό δελτίο διότι δεν θα ξέρετε τι και που θα σας βρει σε μια εβδομάδα κορυφαίου κύματος απεργιακών κινητοποιήσεων με αιτία τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση και το πακέτο περικοπών όπου θα συζητηθεί στη Βουλή.

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή, πρώτοι και λόγω ωραρίου ξεκινούν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις  οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς,

οι οδηγοί ταξί, και ακολουθούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απεργούν «κόντρα στην κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων», με αιχμή την τροπολογία για ένταξη τουΕΤΑΠ-ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ. Στη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται μεταξύ άλλων, ότι «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, φωτορεπόρτερ και εφημεριδοπώλες αγωνίζονται μαζί με όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, και συνταξιούχους, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που μας οδηγούν στην εξαθλίωση».

Σε πανελλαδική αποχή από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή 9 του μήνα προχωρούν οι δικηγόροι, με απόφαση της ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε το βράδυ της Παρασκευής στην Αθήνα.

Από τη Δευτέρα ακινητοποιούνται εκ νέου Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων. Σε σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ την Τρίτη και τη Τετάρτη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε ήδη τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ.

Λόγω της απεργίας προβλέπεται να ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια την Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012. Αναλυτικά τα δρομολόγια που θα ματαιωθούν, θα γίνουν γνωστά με νεότερη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Χειρόφρενο διαρκείας βάζουν από τη Δευτέρα και τα ταξί σε όλη την Ελλάδα, αφού ξαφνικά η ομοσπονδία των αυτοκινητιστών κήρυξε την Παρασκευή απεργία, τασσόμενη κατά της ψήφισης των νέων επώδυνων οικονομικών μέτρων.

Την ίδια στιγμή, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει κηρύξει τριήμερη απεργία, τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, προτείνοντας μάλιστα στις Ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, καθολική πολιτική απεργία διαρκείας για όλες τις ημέρες συζήτησης στη Βουλή των μέτρων και του προϋπολογισμού.

Την Τρίτη στο χορό των κινητοποιήσεων με αποκορύφωμα τη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 6 και 7 Νοεμβρίου όπου θα συζητηθεί στη Βουλή το πακέτο περικοπών μπαίνουν όλο και περισσότεροι συνδικαλιστικοί φορείς που προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, δηλώνοντας την αντίθεση τους στα μέτρα λιτότητας.

Έτ

Keywords
Τυχαία Θέματα