Πακιστάν: πρόσφερε την 9χρονη κόρη του ως ¨"αποζημίωση

Ως αποζημίωση σε μια πλούσια οικογένεια για μια φερόμενη υπόθεση βιασμού επρόκειτο να προσφερθεί ένα 9χρονο κορίτσι στο Πακιστάν.

Συγκεκριμένα, ένας εργάτης σε χωράφια στο χωριό Μπαχάλακ στην επαρχία Παντζάμπ, στο κεντρικό Πακιστάν, ονόματι Αρσάντ, φέρεται ως ύποπτος για την απαγωγή και το βιασμό πέρυσι της κόρης ενός ισχυρού στην περιοχή γαιοκτήμονα, ο οποίος κατονομάζεται ως Άλι Σερ.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας, Μοχάμαντ Χαλίντ, η επιτροπή πρεσβύτερων του χωριού «αποφάσισε την περασμένη Κυριακή ότι ο Αρσάντ έπρεπε να παντρέψει

την κόρη του Σίντρα (ηλικίας 9 ετών) με τον Μακσούντ, το γιο του γαιοκτήμονα, ηλικίας 22 ετών».

Ο εργάτης αποδέχθηκε «προφορικώς» την απόφαση των σοφών του χωριού, όμως η κόρη του Σίντρα «παρέμεινε με την οικογένεια», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Σε περίπτωση που δεν γινόταν ο γάμος, προβλεπόταν από το συμβούλιο του χωριού εαποζημίωση ύψους 400.000 ρουπιών (περίπου 3.300 ευρώ)- ποσό το οποίο δεν είναι δυνατόν να συγκεντρώσει ένας μετρίου εισοδήματος στο Πακιστάν.

Ο πατέρας της 9χρονης, καθώς επίσης και τέσσερα μέλη του συμβουλίου του χωριού συνελήφθησαν στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, καθώς η παραχώρηση της κόρης μιας οικογένειας σε αποζημίωση για την επίλυση μιας διαφοράς, είναι παράνομη στο Πακιστάν και επισύρει ποινή κάθειρξης έως και επτά ετών.

Παρά το γεγονός ότι είναι παράνομο, η εν λόγω πρακτική  αποτελεί συχνό φαινόμενο, κυρίως σε χωριά στο Πακιστάν

Keywords
Τυχαία Θέματα