Πινγκ-πονγκ κατηγοριών με φόντο το «λουκέτο»

Σε ένα πράγμα συμφωνούν τις τελευταίες ημέρες Ρεπουμπλικανοί και Δημοκράτες και αυτό είναι ότι για όλα φταίει… η άλλη πλευρά! Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, είχε συνάντηση με την ηγεσία του Κογκρέσου στο Λευκό Οίκο για το θέμα του προϋπολογισμού, ωστόσο και αυτή κατέληξε χωρίς κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Κατηγορίες ότι οι Δημοκρατικοί δεν θέλουν να διαπραγματευτούν

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζόν Μπόνερ, δήλωσε χαρακτηριστικά

ότι ήταν μια «ευγενική» συνομιλία, ουσιαστικά όμως δεν έγινε καμία πρόοδος. Παράλληλα, φρόντισε να «στολίσει» με κατηγορίες Δημοκρατικούς και Ομπάμα ότι δεν θέλουν να διαπραγματευτούν τον προϋπολογισμό, προκειμένου να βρεθεί λύση και να επαναλειτουργήσει η κυβέρνηση.

Ομπάμα εναντίον Ρεπουμπλικανών

Από τη μεριά του, μιλώντας στο NBC ο Ομπάμα δήλωσε εξοργισμένος από τη στάση των Ρεπουμπλικανών: «Από την αρχή της προεδρίας μου, έχω καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να συνεργαστώ με τους Ρεπουμπλικανούς, βάζοντας μεγάλη δόση μετριοπάθειας στις δηλώσεις μου. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν πως είμαι πολύ πράος».

«Προφανώς και έχω εξοργιστεί καθώς αυτή η κρίση είναι εντελώς ανώφελη», σημείωσε επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται πλέον να διαπραγματευθεί με τους πολιτικούς του αντιπάλους για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους, που σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών είναι αναγκαίο να συμβεί έως τις 17 Οκτωβρίου.

«Έχω εξοργιστεί από την σκέψη πως εάν δεν πω σε 20 εκατ. ανθρώπους ότι δεν πρόκειται να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική κάλυψη το κράτος θα παραμείνει υπό παράλυση εξαιτίας των Ρεπουμπλικανών, σχολίασε χαρακτηρίζοντας την στάση των αντιπάλων του ως «ανεύθυνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα