Πιο ψύχραιμη και ψυχωμένη η Ξάνθη νίκησε τον Απόλλωνα

Με δύο γκολ του Σολάρι κι ένα του Κάλβο η Ξάνθη πήρε με 3-2 τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή ανατροπή. Φοβερό το πρώτο ημίχρονο που είχε τέσσερα γκολ, μαθήματα αυτοχειρίας από τους φιλοξενούμενους.

Ένα από τα καλύτερα ημίχρονα της φετινής Superleague ήταν αυτό που

διεξήχθη στα πηγάδια τα πρώτα 45 λεπτά, τα οποία περιλάμβαναν φάσεις, καλό ρυθμό, δύο ομάδες που ήθελαν να παίξουν επιθετικά και τέσσερα γκολ.

Το ξεκίνημα όπως γράφει το sport24.gr ήταν ονειρεμένο για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη επί της ουσίας καλή στιγμή του αγώνα. Οι παίκτες του Βοσνιάδη αναπτύχθηκαν σωστά και ο Φαρινόλα την κατάλληλη στιγμή γύρισε την μπάλα προς το πέναλτι, όπου ερχόταν ο Κόρμπος. Ο τελευταίος με σουτ νίκησε τον Ζαρόπουλο και βρήκε δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.

Μέχρι να συνέλθουν οι παίκτες της Ξάνθης από το σοκ είχαν δεχτεί και δεύτερο γκολ. Ο Απόλλων μπορεί να μην έκανε τίποτα το ιδιαίτερο, όμως, για μία ακόμη φορά κυκλοφόρησε πολύ καλά την μπάλα. Ο Κόρμπος άνοιξε ωραία προς τα δεξιά και από εκεί βγήκε ξανά σέντρα με αποδέκτη τον Πετρόπουλο. Το σουτ του τελευταίου κόντραρε και ο Γκουέλα από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2 στο 25'.

Οι γηπεδούχοι, όμως, βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν στο παιχνίδι πολύ γρήγορα. Στο 32' κέρδισαν φάουλ σε πολύ καλή θέση και ο Κάλβο με εκπληκτική εκτέλεση πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Αυτό το τέρμα αναπτέρωσε το ηθικό των γηπεδούχων, οι οποίοι στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου κυριάρχησαν έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Μάνταλο, που ήταν ιδιαίτερα κινητικός. Από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του τελευταίου η άμυνα του Απόλλωνα, που παρουσίαζε σημαντικά κενά, αιφνιδιάστηκε και ο Σολάρι με εύκολο πλασέ ισοφάρισε στο 40' σε 2-2, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λέπτου.

Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα της αναμέτρησης στο δεύτερο ημίχρονο. Η Ξάνθη είχε τον πρώτο λόγο, όμως, το θέαμα δεν ήταν εξίσου καλό. Η ομάδα του Μάουρερ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν πίεζε ούτε μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Σημαντικό ήταν ότι ο Ντιέ μετά το μαρκάρισμα του Καμαρά δεν πατούσε καλά με αποτέλεσμα να επηρεάζεται όλη η μεσοεπιθετική λειτουργία της Ξάνθης, αφού ο 36χρονος παραμένει πολύ σημαντικός για την ανάπτυξή της.

Ο Απόλλων μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας προσπάθησε να απειλήσει, αλλά κατάφερνε να δημιουργήσει κινδύνους μόνο από στημένες φάσεις. Ωστόσο, το παιχνίδι παρέμενε ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα, αφού καμία από τις δύο ομάδες δε δημιουργούσε κλασικές ευκαιρίες.

Τελικά, οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ευτύχισαν να σκοράρουν και να πάρουν το προβάδισμα για πρώτη φορά στον αγώνα. Από σέντρα του Μπαξεβανίδη ο Σολάρι βρήκε δίχτυα έχοντας κάνει προηγουμένως ωραία κίνηση εντός της περιοχής και στέλνοντας την μπάλα στην άλλη γωνία του Τζόρβα. Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία αξιόλογη ενέργεια του αγώνα, αφού στα λεπτά που ακολούθησαν δεν υπήρξε τίποτα το ιδιαίτερο.

MVP της αναμέτρησης

Από τη στιγμή που έκρινε τον αγώνα με δύο δικά του γκολ είναι δύσκολο να βγάλεις MVP άλλον παίκτη. Ο Αργεντινός έδειξε για μία ακόμη φορά πως έχει το γκολ. Μπορεί το πρώτο του τέρμα να ήταν εύκολο, όμως, ήταν στη θέση που έπρεπε. Όσον αφορά το δεύτερο γκολ του, η ενέργειά του ήταν εξαιρετική.

Η απογοήτευση

Η συνολική αμυντική του λειτουργία. Ειδικά το κέντρο της άμυνάς του υπέπεσε πάλι σε λάθη με χαρακτηριστικότερη φάση το δεύτερο γκολ, στο οποίο ο Σολάρι πλασάρει ανενόχλητος.

Στατιστικά αγώνα

3 Γκολ 2

2 Ασίστ 2

9 Τελικές Προσπάθειες 5

4 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 3

2 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 2

3 Κεφαλιές 0

0 Αποκρούσεις 1

11 Επεμβάσεις 18

29 Κλεψίματα 40

20 Φάουλ 25

0 Οφσάιντ 1

4 Κόρνερ 2

53 Λάθη 40

5/29 Γεμίσματα 4/15

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Πηγαδίων

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Γεώργιος Λιαχούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης (Μακεδονίας), Βασίλειος Καραβασίλης (Καβάλας)

4ος Διαιτητής: Φώτιος Φωτιάδης (Καστοριάς)

Παρατηρητής: Βασίλειος Τεροβίτσας (Αιτ/νίας)

Skoda Ξανθη (Ράινεν Μάουρερ): Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Χοσέμι, Γούτας, Παΐτο, Ντε Γκουζμάν (46' Φλίσκας), Ντιέ (71' Σουάρες), Κάλβο (82' Μαρίν), Μάνταλος, Σολτάνι, Σολάρι

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (46' Χατζηζήσης), Δεληζήσης, Παπαζαχαρίας, Διαμαντής, Καμαρά, Κόρμπος, Φαρινόλα, Γκουέλα, Μπάρκογλου (46' Εγκόν), Πετρόπουλος

Γκολ: 32' Κάλβο, 40', 84' Σολάρι / 12' Κόρμπος, 25' Γκουέλα

Κίτρινες κάρτες: 52' Καμαρά, 74' Διαμαντής

Keywords
Τυχαία Θέματα