Πολιτικά τάκλιν Νο2

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιάννη Ντσούνου

Ποιος έχει θάρρος;

Είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι το ΔΝΤ δεν έχει το θάρρος της γνώμης του για να μας πει αν θέλει να μείνει ή όχι στην Ευρώπη. Εμείς κύριε υπουργέ ως κυβέρνηση πότε θα βρούμε το θάρρος να πούμε ευθέως αν θέλουμε ή όχι το Ταμείο στο πρόγραμμα της χώρας;

Το ρεκόρ

Ένα ακόμη ρεκόρ έσπασε η Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό αφού μίλησαν 239 βουλευτές

ενώ η διαδικασία διήρκεσε 57 ώρες. Το εντυπωσιακό είναι ότι για πρώτη φορά δεν μειώθηκε ο χρόνος κανενός ομιλητή. Αυτό συνέβη γιατί καταργήθηκαν τα δίωρα μεσημεριανά διαλείμματα με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να ξεκινήσει και δύο ώρες νωρίτερα από την δωδέκατη βραδινή όπως τις προηγούμενες φορές.

Κανείς δε γνώριζε

Ούτε ένας βουλευτής δεν γνώριζε το περιεχόμενο του διαγγέλματος του Αλέξη Τσίπρα για τις παροχές στους συνταξιούχους. Όταν κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει διάγγελμα τα τηλέφωνα στο Μαξίμου έσπασαν αλλά δυστυχώς η απάντηση προς τους βουλευτές ήταν « Περιμένετε να ακούσετε».

Να το ξεκαθαρίσουμε

Επειδή ακούμε πολλούς κυβερνητικούς βουλευτές να υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έδωσε 13η σύνταξη πρεπει να ξεκαθαρίσουμε το εξής – Δεν πρόκειται για 13η σύνταξη αλλά για εφάπαξ καταβολή ενός επιδόματος βοήθειας και στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. Δίνω 13η σύνταξη σημαίνει ότι την νομοθετώ και θα την δώσω και του χρόνου. Κατανοητό;

Ωραίος ο πρόεδρος

Την καλύτερη απάντηση για το χρέος έδωσε στους κυβερνητικούς βουλευτές ο Βασίλης Λεβέντης. Από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε ότι όλοι υποστήριζαν ότι θα επιτύχουν κούρεμα ή διαγραφή μέρους τους χρέους και αντ’ αυτού η κυβέρνηση πήρε μια απομείωση σε 50 χρόνια.
Και η φράση που δεν συνέχισε ο κ Λεβέντης ήταν «Να μην σας πω τι πήρατε , να μην σας πω». Την συνέχεια την καταλαβαίνετε όλοι.

Η δήλωση
Η καλύτερη δήλωση της εβδομάδας ήρθε από τον Κώστα Λαπαβίτσα που κλήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο ο κ. Τσίπρας να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές .« Θα είναι σαν να ψηφίζουν οι γαλοπούλες να έρθουν γρηγορότερα τα Χριστούγεννα». Άδικο έχει;

Ταξίδι στο Βερολίνο

Στο Βερολίνο θα βρεθεί στις 15 και 16 του μήνα ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος για να παραβρεθούν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Καμμία συναντησούλα με Μέρκελ και Σόιμπλε δεν έχει ανακοινωθεί αλλά μην το αποκλείσετε κιόλας. Άλλωστε ο κ. Τσίπρας έχει συναντήσει την κ. Μέρκελ περισσότερες φορές από κάθε άλλον Έλληνα πρωθυπουργό.

Το άρθρο Πολιτικά τάκλιν Νο2 εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα