Προάγγελος ανασχηματισμού οι αλλαγές στα υπουργεία

Ως μήνυμα για μετασχηματισμό μετά το Πάσχα εκλαμβάνεται η απόφαση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαράς, να συστήσει νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε έξι υπουργεία, στα οποία ως τώρα δεν προβλεπόταν αντίστοιχη δυνατότητα. Η σχετική απόφαση για τις θέσεις των αναπληρωτών υπουργών και του ενός υφυπουργού δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει τα σενάρια για ανασχηματισμό, ενώ κάνει λόγο για ένα τεχνικό

ζήτημα, ώστε τα υπουργεία να έχουν τη δυνατότητα για μία ενιαία δομή, στο πλαίσιο των νέων οργανογραμμάτων που θα πρέπει να δημιουργηθούν. Όπως και να έχει, οι νέες θέσεις στην κυβέρνηση θα βοηθήσουν τον πρωθυπουργό να βρει τη «χρυσή τομή» με το ΠΑΣΟΚ, που επιθυμεί μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην κυβέρνηση.

Τα υπουργείο που αποκτούν αναπληρωτή υπουργό

Οι έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών αφορούν τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας Θράκης, ενώ δημιουργείται και μια νέα θέση υφυπουργού στο υπουργείο Παιδείας - Πολιτισμού.

Με τις νέες προσθήκες των έξι αναπληρωτών υπουργών και του ενός υφυπουργού, τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση μαζί με τον πρωθυπουργό, από 41 που είναι σήμερα θα φτάσουν τα 48.

Keywords
Τυχαία Θέματα