Πρώτα για τα «τρομοδέματα» θα δικαστούν αύριο οι νεαροί

Οι δύο κατηγορούμενοι, Ιωάννης Μιχαηλίδης, 25 χρόνων και Δημήτρης Πολίτης, 22 χρόνων, για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που συνελήφθησαν στο Βελβεντό Κοζάνης, θα οδηγηθούν αύριο στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων».

Σήμερα θα διανυκτερεύσουν στη ΓΑΔΑ ενώ αύριο το πρωί θα οδηγηθούν

στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα εντάλματα σε βάρος τους, που εκτελέστηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών, αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.

Οι αρχές έδωσαν χθες στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες αλλά και τα στοιχεία των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς προσπαθούν να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες ώστε να εντοπίσουν τους συνεργούς τους που διαφεύγουν αλλά και την γιάφκα που εκτιμούν ότι πρέπει να υπάρχει στην βόρεια Ελλάδα.

Εναντίον τους ασκήθηκαν διώξεις μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για ληστεία από κοινού και κατά συρροή, για αρπαγή από κοινού, για παράνομη και διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και φθοράς, για χρήση πλαστού δελτίου ταυτότητας, για απλή σωματική βλάβη και άλλα.

Ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να εμφανιστούν στον ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες στην περιοχή για να εντοπιστούν και οι άλλοι τέσσερις δράστες και είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα σηκώθηκε και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα