Προτίμησε το σορτσάκι… από το σακάκι

Το όνομα του θυμίζει ήρωα ταινίας πολεμικών τεχνών. Αυτές που ο πρωταγωνιστής με μία κλωτσιά σαρώνει όποιον βρεθεί στο πέρασμα του (μετά τον Chuck Norris… βεβαίως βεβαίως), ενώ ταυτόχρονα η φωνή του τρέχει πιο γρήγορα και από σφαίρα «καυτού εξάσφαιρου», πάντα σε άπταιστα αμερικάνικα επαρχιώτικα του Νότου. Δε θα τον δείτε στη μεγάλη οθόνη δίπλα στον Jet Li ή στον Jackie Chan να σώζει τη γλυκιά Αμερικανίδα (Ασιατικής

καταγωγής) που έχει μπλεξίματα με συμμορίες του Bronx και μαφιόζους που ασχολούνται το πρωί με noodles.

Ο λόγος βέβαια για το Jeremy Lin, ο οποίος απλά φοράει σορτς και παίζει μπάσκετ στην Νέα Υόρκη. Ο ίδιος έχει αφήσει τον τελευταίο καιρό «άφωνη» την αμερικάνικη μπασκετική κοινότητα, καθώς με τα «κατορθώματα» του στο NBA με την ομάδα των New York Knicks έχει γίνει πρώτη είδηση.

Έχοντας αμερικάνικη υπηκοότητα, καθώς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Palo Alto στην Καλιφόρνια, προέρχεται από γονείς μετανάστες από την Ταιβάν και Κινέζα γιαγιά.

Ο Lin όχι μόνο δεν έγινε draft, δεν πήρε καν αθλητική υποτροφία στο κολέγιο. Ο ίδιος προχώρησε στην επιλογή του Harvard, αν και γνώριζε ότι δεν θα πάρει αθλητική υποτροφία, καθώς και την υποχρέωση να πληρώσει ο ίδιος τα δίδακτρα του. Θα πρέπει να ανατρέξουμε μισό αιώνα πίσω, καθώς τελευταία περίπτωση παίκτη που αποφοίτησε από το Harvard είναι αυτή του Ed Smith πριν από 57 χρόνια (1954).

Η καριέρα του στο Harvard θα γραφτεί στην ιστορία, με τον Αμερικανοασιάτη να κλείνει την καριέρα του εκεί ως ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της IVY-League με περισσότερους από 1.400 πόντους, 450 ριμπάουντ, 400 ασίστ και 200 κλεψίματα. Στην τελευταία του χρόνια, το κολέγιο σημείωσε την καλύτερη πορεία της ιστορίας του, με τον Lin να παίρνει παράλληλα το πτυχίο του στα Οικονομικά.

Το ξεκίνημα του στο μαγικό κόσμο του NBA δεν ήταν το ιδανικό, με τον ίδιο να σκοράρει 38 πόντους σε εννιά παιχνίδια.

Ο Lin έχει ξεκινήσει βασικός, για πρώτη φορά στην καριέρα του, στα πέντε τελευταία ματς της ομάδας του, έχοντας σταθερά πάνω από 20 πόντους και 7 ασίστ, ενώ τους τελευταίους έξι αγώνες έχει πετύχει 136 πόντους .

Το «φαινόμενο» Lin, έχει επηρεάσει όχι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας της Νέας Υόρκης, αλλά παράλληλα έχει εκτοξεύσει στα ύψη όλη την οικονομία των Knicks. Ενδεικτικά οι τιμές των εισιτηρίων έχουν αυξηθεί, οι πωλήσεις στο on-line store της ομάδας γνωρίζουν αύξηση κατά 3.000%, τα μεγάλα ασιατικά δίκτυα μεταδίδουν παιχνίδια των Knicks, ενώ ακόμη κι η μετοχή του "Madison Square Garden" έχει ανέβει 10.8%.

Σίγουρα πάντως ο τρόπος που κατάφερε να φθάσει στο NBA και η εν γένει καριέρα του (θα φανεί στο μέλλον), θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο ταινίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα