Σε ισχύ η υπηρεσία «Διαμεσολαβητής του Επενδυτή»

Μέσω του Invest in Greece λειτουργεί η υπηρεσία «Διαμεσολαβητής του Επενδυτή», η οποία στοχεύει στην απεμπλοκή επενδύσεων, που αντιμετωπίζουν γραφειοκρατικά εμπόδια. Η υπηρεσία είναι σε ισχύ από την Τετάρτη και αφορά σχέδια με προϋπολογισμό τουλάχιστον δύο εκατ. ευρώ.

«Η υπηρεσία θα διευκολύνει καθαρά διαχειριστικά», ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, στη διερεύνηση και διευκρίνιση

για λογαριασμό των ιδιωτών επενδυτών τυχόν προβλημάτων χωρίς να έχει αρμοδιότητες «επιβολής» πάνω στις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες.

Η υπηρεσία θα υποδέχεται και θα εξετάζει συγκεκριμένα αιτήματα επενδυτών που αφορούν καθυστερήσεις ή δυσχέρειες στην υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων, θα συγκεντρώνει όλα τα αναγκαία στοιχεία για την εξέταση του κάθε θέματος, θα εντοπίζει τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες και στη συνέχεια θα ενημερώνεται για την εξέλιξη της κάθε περίπτωσης.

Ο Διαμεσολαβητής του Επενδυτή θα δραστηριοποιείται, εφόσον ο ενδιαφερόμενος επενδυτής διατυπώσει ειδικό αίτημα μέσα από την ιστοσελίδα του Invest in Greece ή στο τηλέφωνο 210- 3355770. Η κάθε υπόθεση θα χρεώνεται σε έναν αρμόδιο με κλαδική ή θεματική εξειδίκευση («account manager»).

Keywords
Τυχαία Θέματα