Σόιμπλε: «Πήλινα» πόδια έχει η πρόταση της Κομισιόν για τις τράπεζες

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε τις έντονες επιφυλάξεις της κυβέρνησής του σχετικά με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού εξυγίανσης ή εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών, εκτιμώντας ότι η ιδέα αυτή έχει «πήλινα πόδια».

«Χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη, νομικά ορθή λύση αμέσως τώρα», φέρεται

να είπε ο Σόιμπλε, σύμφωνα με την ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα, που προδημοσιεύει αποσπάσματα ενός εκτενούς σχετικού άρθρου της που θα περιέχεται στο φύλλο της Παρασκευής.

«Εάν μια τράπεζα χρειάζεται να κλείσει, η απόφαση αυτή θα έχει εκτεταμένες συνέπειες και δεν μπορεί να λαμβάνεται μόνον από τις Βρυξέλλες, ειδικά όταν αφορά χρήματα των φορολογούμενων μίας χώρας», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε και συμπλήρωσε, ότι «δεν είναι σαφές εάν η Επιτροπή θα είναι πράγματι σε θέση να κλείνει μια τράπεζα και να την θέτει υπό διαδικασία εκκαθάρισης».

«Παραμένει ανοικτό το εάν και κατά πόσον η Επιτροπή, με την περιορισμένη εμπειρία της στον χρηματοοικονομικό τομέα θα μπορεί να ενεργεί με επαρκή αποτελεσματικότητα», τόνισε.

Σε επιστολή του προς τον Επίτροπο αρμόδιο για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού τομέα Μισέλ Μπαρνιέ, ο Σόιμπλε χαρακτήρισε την ιδέα «ενέχουσα πολλούς κινδύνους».

Keywords
Τυχαία Θέματα