Στη ΔΕΘ και το… πατρινό καρναβάλι

Για πρώτη φορά συμμετέχει σε Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) το Καρναβάλι της Πάτρας.

Άρμα με καρναβαλιστές, πεζούς και ποδήλατα παρέλασαν στην πόλη της συμπρωτεύουσας, καθώς ξεκίνησαν από τη νότια πύλη της ΔΕΘ, πέρασαν από κεντρικούς δρόμους, από το Λευκό Πύργο και κατέληξαν στο σημείο εκκίνησης.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ

είναι συνδεδεμένο με τις κινητοποιήσεις και οι καρναβαλιστές, ντυμένοι γελωτοποιοί, κάτοικοι της Τενεκεδούπολης, τραπουλόχαρτα και μπάλες ποδοσφαίρου, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κυρίαρχη κατήφεια και διαδήλωσαν για το δικαίωμα στη χαρά και το κέφι.

Όσο για τους Θεσσαλονικείς που βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης -μετά την αρχική έκπληξη- χόρεψαν, χτύπησαν παλαμάκια με τον ρυθμό των τραγουδιών και φωτογράφισαν τους απρόσμενους επισκέπτες με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Για αύριο, από τις 12.00 τις 14.00 έχει προγραμματιστεί διαδραστικό παιχνίδι στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στις 20.00 θα εγκαινιαστεί ο χώρος του Πατρινού Καρναβαλιού στη ΔΕΘ.

Οι καρναβαλιστές, μαζί με τον δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά, συναντήθηκαν, νωρίτερα, με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος πρότεινε τη συμμετοχή του δήμου με δικό του άρμα στο Πατρινό Καρναβάλι του 2014, με την ευκαιρία της εκστρατείας για την προβολή της διοργάνωσης Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα