Στο διαδίκτυο η εκτέλεση του προϋπολογισμού του δήμου Αθηναίων

Τη δυνατότητα ελεύθερης on line πρόσβασης, σε πραγματικό χρόνο, στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του δίνει στους πολίτες ο δήμος Αθηναίων. Ως εκ τούτου, από σήμερα (Τετάρτη) στην ιστοσελίδα του δήμου και στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης www.cityofathens.gr/khe/proypologismos κάθε πολίτης θα μπορεί να βλέπει την καθημερινή πορεία των εσόδων και των εξόδων του δήμου για το τρέχον έτος αλλά και για τα έτη από το 2005 έως το 2012.

Για το σκέλος των εσόδων ανά κωδικό παρέχονται οι εξής πληροφορίες:

Το

ποσό που προϋπολογίστηκε

Το ποσό που βεβαιώθηκε

Το ποσό που εισπράχθηκε

Αντίστοιχα, για το σκέλος των εξόδων παρέχεται ανά κωδικό:

Το ποσό που προϋπολογίστηκε

Το ποσό που ενταλματοποιήθηκε και

Το ποσό που τελικώς πράγματι έχει καταβληθεί

Η ενημέρωση των στοιχείων γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Εξειδικευμένοι χρήστες μπορούν να κάνουν χρήση ειδικών υπηρεσιών και να λαμβάνουν σε εφαρμογές που δημιουργούν οι ίδιοι απευθείας τα δεδομένα του προϋπολογισμού.

Επιπλέον, όπως σημειώνει ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Αθηναίων Θεόδωρος Λιβάνιος, «στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης, εμφανίζονται οι άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που έχει εκδώσει ο Δήμος Αθηναίων. Για κάθε ένα κατάστημα παρέχεται ιστορικό των τυχόν μεταβιβάσεων και γενικότερα μεταβολών που έχουν συμβεί καθώς και αν διαθέτει άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων».

Ο Δήμος Αθηναίων επισημαίνει οι εφαρμογές αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά και δεν υποκαθιστούν την εκ του νόμου ανάρτηση των αποφάσεων στη Δι@ύγεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα