Στο «μικροσκόπιο» του Αρ. Πάγου η λίστα Λαγκάρντ

Έκτακτη σύσκεψη για την λίστα Λαγκάρντ θα πραγματοποιηθεί σήμερα (Παρασκευή) στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με τον εποπτεύοντα του οικονομικού εγκλήματος, αντεισαγγελέα Νίκο Παντελή. Πιθανότατα στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι -μετά το «ξεσκόνισμα» της αρχικής λίστας Λαγκάρντ με τη νέα πρότυπη που παρελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών- διαβίβασαν

την Πέμπτη σχετικό έγγραφο με την ένδειξη «άκρως απόρρητο» στον προϊστάμενό τους, κ. Παντελή.

Εν συνεχεία το έγγραφο θα διαβιβαστεί υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης. Για την ώρα δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν υπήρξαν διαφορές μεταξύ των δύο λιστών ή όχι.

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι οικονομικοί εισαγγελείς, που ολοκληρώνουν την έρευνα και την αντιπαραβολή μεταξύ των δύο λιστών, θα ανακεφαλαιώσουν τα στοιχεία που έχουν, προκειμένου να αποφασίσουν αν χρειάζεται να προχωρήσουν σε επιπλέον ενέργειες, στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ.κ. Διώτη και Καπελέρη, που έχουν ήδη καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου, εμπλεκομένου στην υπόθεση.

Όπως διευκρίνισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, ο φορολογικός έλεγχος των προσώπων, που περιλαμβάνονται στη λίστα, συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα