Στο ΣτΕ το ΑΠΘ κατά της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

Μετά από συνάντηση των πρυτανικών αρχών και των κοσμητόρων του Πανεπιστημίου με τη Νομική Επιτροπή αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση αιτήσεως ακυρώσεως και αιτήσεως αναστολής εκτελέσεως, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατά της επικείμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καταργήσει τις οργανικές θέσεις των διοικητικών υπαλλήλων.

Μάλιστα, υπήρξε κοινή

διαπίστωση ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας θα οδηγήσει σε αδυναμία εκπλήρωσης της εκπαιδευτικής και της ερευνητικής δραστηριότητας στις ακαδημαϊκές μονάδες και εκδηλώθηκε με κατηγορηματικό τρόπο η αντίθεση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας απέναντι στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης διοικητικού προσωπικού.

Η αντίθεση αυτή εκφράστηκε με διάφορους τρόπους, φτάνοντας μέχρι την πρόθεση υποβολής παραίτησης όλων των οργάνων διοίκησης του ΑΠΘ, σε περίπτωση που το μέτρο υλοποιηθεί.

Εξάλλου, τη Δευτέρα θα συναντηθούν οι πρυτάνεις των 8 πανεπιστημίων που θίγονται καίρια από τις εξελίξεις, καθώς και το συντονιστικό όργανο της Συνόδου των Πρυτάνεων, προκειμένου να συζητηθεί κοινή προσφυγή στη δικαιοσύνη και να προγραμματιστούν κοινές δράσεις.

Παράλληλα, την Τρίτη θα συνεδριάσει η Σύγκλητος του ΑΠΘ, προκειμένου να επικυρωθεί η προσφυγή στη δικαιοσύνη και να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα