Στο Βουκουρέστι κλιμάκιο ΔΝΤ - Κομισιόν - Παγκόσμιας Τράπεζα

Κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικου Ταμείου(ΔΝΤ), της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Παγκόσμιας Τράπεζας μετέβη σήμερα στο Βουκουρέστι, προκειμένου να ξεκινήσει η νέα αξιολόγηση της δανειοδοτικής συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα με τη Ρουμανία.

Το κλιμάκιο θα παραμείνει στο Βουκουρέστι μέχρι τις 29 Ιανουαρίου και στο μικροσκόπιο θα βρεθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στη ρουμανική οικονομία, καθώς και ο προϋπολογισμός

του 2013.

Ο αρμόδιος για τον προϋπολογισμό υπουργός, Λιβίου Βοϊνέα, δήλωσε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό "Realitatea TV" ότι ελπίζει πως οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό θα ολοκληρωθούν την πρώτη εβδομάδα της επίσκεψης του κλιμακίου, προκειμένου, στη συνέχεια, ο προϋπολογισμός να κατατεθεί στο κοινοβούλιο.

Όπως δήλωσε ο Ρουμάνος υπουργός, στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό που έχουν ήδη ξεκινήσει με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Παγκόσμια Τράπεζα από την περασμένη εβδομάδα, διαπιστώθηκε σημαντική πρόοδος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Όπως είπε, ο προϋπολογισμός του 2013 είναι αναπτυξιακός και όχι προϋπολογισμός λιτότητας, ενώ υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα επιταχύνει την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Η παρούσα δανειοδοτική συμφωνία της Ρουμανίας με το ΔΝΤ ανέρχεται σε 3,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα