Στοπ στις φωτογραφίες πιστωτικών καρτών σε sites

Ένα ακόμη site που προσπαθεί να προειδοποιήσει τους χρήστες για τη σωστή χρήση των προσωπικών τους δεδομένων έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο και προσπαθεί να ενημερώσει του χρήστες που δημοσιεύουν φωτογραφίες των πιστωτικών τους καρτών.

Ο χρήτης @NeedADebitCard στο Twitter συγκεντρώνει όλα τα tweet, που περιλαμβάνουν φωτογραφίες πιστωτικών καρτών, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες, καθώς σύμφωνα με

έρευνές, δεκάδες είναι οι χρήστες, οι οποίοι μοιράζονται φωτογραφίες των πιστωτικών καρτών τους δημόσια μέσω Twitter και άλλων social sites.

Με αυτόν τον τρόπο θέτουν σε κίνδυνο την τραπεζική τους ασφάλεια, καθώς κακόβουλοι χρήστες ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας για αγορές μέσω ίντερνετ.

Ο λογαριασμός στο Twitter δημοσιεύει μόνο φωτογραφίες που απεικονίζουν με καθαρότητα τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, κάνοντας παράλληλα retweet το κάθε μήνυμα.

Με το retweet, ο χρήστης ενημερώνεται από το λογαριασμό με το μήνυμα “μην δημοσιεύετε φωτογραφίες της πιστωτικής σας κάρτας” κι έτσι ο λογαριασμός βοηθάει τους χρήστες να ενημερωθούν για τους κινδύνους της πράξης τους, ενώ πολύ σύντομα η αμερικανική κυβέρνηση θα προωθήσει νομοσχέδιο με σκοπό την προφύλαξη των χρηστών για το συγκεκριμένο ζήτημα.


Keywords
Τυχαία Θέματα