Στροφή στην Ελλάδα!

Οι... Σέρβοι των τίτλων αποχώρησαν από την Ελλάδα και πλέον τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στον Παναθηναϊκό στρέφονται σε «παπούτσια από τον τόπο τους»!

Του Μιχάλη Τσαμπά

Το λαμπερό ελληνικό πρωτάθλημα σαφώς και έχασε το... μεγάλο μέρος της λάμψης του! Άλλωστε όταν σε λιγότερο από μια εβδομάδα διαφορά αποχωρούν κατά σειρά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, τότε γίνεται κατανοητό το παραπάνω! Ο κορυφαίος

προπονητής της Ευρώπης κι ένας από τους καλύτερους της ηπείρου δεν... μένουν πια εδώ!

Η επόμενη μέρα τόσο στον Παναθηναϊκό (ειδικά σε αυτόν μετά τα 13 χρόνια συμπόρευσης με τον Ζοτς), όσο και στον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολη, αφού γίνεται κατανοητό ότι χωρίς τις δύο τεράστιες προσωπικότητες πολλά αλλάζουν! Η στροφή είναι 100% ελληνική! Από την Σερβία είμαστε πια στο... μένουμε Ελλάδα, καθώς οι επιλογές των... διαδόχων είναι από την χώρα μας!

Ο Αργύρης Πεδουλάκης αναλαμβάνει το «τριφύλλι» (σ.σ. υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για Ζντόβιτς, αλλά δύσκολα) και ο Παναγιώτης Μπαρτζώκας (κατά 99% ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) θα είναι ο κόουτς των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδος!

Από την ανάγνωση των ονομάτων και μόνο και την σύγκριση με τους προηγούμενους είναι αντιληπτό ότι... χαμήλωσε πολύ ο πήχης! Για άλλους χαμήλωσε επικίνδυνα και μάλιστα ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες στους φίλους και των δύο ομάδων! Ειδικά στον Παναθηναϊκό (είπαμε εκεί είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα στην... μετά Ομπράντοβιτς εποχή) δεν ήταν λίγοι αυτοί (μάλλον οι περισσότεροι ήταν), που... πάγωσαν στο άκουσμα του ονόματος του Αργύρη Πεδουλάκη! Καλός προπονητής, έχει πετύχει πράγματα στην καριέρα του στην Α1, αλλά μάλλον τουλάχιστον ως όνομα «μικρό» για έναν Παναθηναϊκό, που τα τελευταία 15 χρόνια έχει αλλάξει επίπεδο και θεωρείται η πιο πετυχημένη ομάδα σε όλη την Ευρώπη!

Όμως και στον Ολυμπιακό υπάρχουν αντιδράσεις, αφού... καλόμαθαν φέτος με τις επιτυχίες σε πρωτάθλημα και final four και σαφώς η μετάβαση από τον «σοφό» Ίβκοβιτς στον Μπαρτζώκα είναι... κάπως! Και για τους δύο καλούς Έλληνες τεχνικούς το... στοίχημα είναι μεγάλο και προσωπικό. Όμως και ομαδικό. Όχι φυσικά για την Ελλάδα, όπου... ελλείψει τρίτου οι δυο τους θα βρεθούν ξανά στον τελικό του πρωταθλήματος!

Το μεγάλο ερωτηματικό και αυτό που προφανώς προβληματίζει και τους οπαδούς των δύο ιστορικών συλλόγων είναι κατά πόσο θα καταφέρουν να σηκώσουν το βάρος της Ευρωλίγκα. Εκεί, όπου θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες-θηρία και μεγάλους προπονητές με τρομακτική εμπειρία!

Οι οικογένειες Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλου έκαναν την στροφή τους. Πίστη στους Έλληνες προπονητές ή... αναζήτηση σε κάτι φτηνό; Όπως κι αν έχει, ξεκινάει μια πολύ ενδιαφέρουσα και... περίεργη σεζόν για τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό μπάσκετ!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στροφή, Ελλάδα,strofi, ellada