Στρος Καν: Η στρατηγική του ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε σωστά

Στο πλαίσιο εργασιών ενός φόρουμ για την οικονομία στο Πεκίνο, ο τέως επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινικ Στρος Καν αναφέρθηκε στην κρίση χρέους , που ταλανίζει την ευρωζώνη, καθώς και για το δημοσιονομικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, κατόπιν πρότασης του ΔΝΤ. «Η στρατηγική του Διεθνούς Νομισματικού

Ταμείου για την Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε σωστά», επεσήμανε αρχικά ο Στρος Καν.

«Η κατάρρευση της ευρωζώνης δεν θα έλυνε την κρίση χρέους της ζώνης του ευρώ. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες υιοθετούν πολιτική πιστωτικής συρρίκνωσης στην αγορά, αντί να καλύψουν τους κανόνες κεφαλαιακής επάρκειας, κάτι που αποτελεί αρνητική εξέλιξη για την ευρωπαϊκή οικονομία. Μια ριζική λύση στην κρίση χρέους θα πρέπει να βασίζεται στην οικονομική ανάπτυξη, και δεν θα πρέπει να εστιάζουμε υπερβολικά στα μέτρα λιτότητας», δήλωσε στη συνέχεια ο πρώην δ/νων σύμβουλος του Ταμείου.

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο Στρος Καν εκτίμησε, ότι «θα περάσει καιρός προτού η Ευρώπη να ξεπεράσει την κρίση, γι’ αυτό η Γερμανία και η Γαλλία πρέπει να καταλήξουν σε μία κοινή γραμμή για το μέλλον της ΕΕ». Τέλος, ανέφερε, ότι «οι σχέσεις Μέρκελ και Σαρκοζί δεν είναι αυτές που ήταν στο παρελθόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα