Συνέλαβαν 10χρονη επειδή κατήγγειλε βιασμό

Φυλακισμένο βρέθηκε ένα κορίτσι δέκα ετών από την Ινδία, επειδή ... «τόλμησε» να υποστηρίξει ότι έπεσε θύμα βιασμού.

Η δεκάχρονη πήγε μαζί με τη μητέρα του σε αστυνομικό τμήμα γυναικών για να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα βιασμού, κατέληξε όμως για κάποιες ώρες στη φυλακή.

«Το παιδί είναι ανήλικο, κι αυτό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν ούτε να κρατηθεί πίσω από τα σίδερα αλλά ούτε και να παραμείνει στο τμήμα ως θύμα. Κάτι τέτοιο είναι λάθος. Αν η αξιωματικός έχει προβεί σε μία τέτοια ενέργεια τότε θα λάβουμε σίγουρα τα απαραίτητα μέτρα» δήλωσε ο ανώτερος επιθεωρητής της αστυνομίας Gulab Singh.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ενός μεγαλύτερου προβλήματος επιβολής νόμου στην Ινδία, αναφέρει η Rita Bahuguna Joshi, πολιτικός της περιοχής.

Γυναίκα πολιτικός της περιοχής, η Rita Bahuguna Joshi υποστήριξε στο CNN-IBN ότι το εν λόγω περιστατικό είναι ενδεικτικό ενός μεγαλύτερου προβλήματος επιβολής νόμου στην Ινδία. Η ίδια συνεχίζει λέγοντας πως

«Αντί να συλληφθεί ο δράστης, η αστυνομία συλλαμβάνει το κορίτσι. Το έχουμε καταγγείλει αυτό εδώ και πολύ καιρό, κι όμως κανείς δεν κάνει τίποτα. Συγχαίρω τα ΜΜΕ που καλύπτουν όλα αυτά τα θέματα. Θέλουμε να ληφθούν αυστηρά μέτρα για τον ένοχο. Η κυβέρνηση απέτυχε να κάνει το οτιδήποτε. Η αναισθησία τόσο της αστυνομίας όσο και της κυβέρνησης είναι έκδηλη εδώ», προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα