Το δεντρολίβανο ενισχύει τη μνήμη μας

Διαρκώς ξεχνάτε πράγματα; Τότε θα πρέπει να καταφύγετε στη λύση του δεντρολίβανου, το οποίο σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου Northmbria ενισχύει τη μνήμη! Οι ερευνητές μελέτησαν τις επιδράσεις του αιθέριου ελαίου σε ομάδα εθελοντών και διαπίστωσαν ότι η έκθεσή τους σ’ αυτό ενίσχυσε τη μνήμη τους σε ποσοστό 60% - 75%! Μάλιστα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μπορεί να βοηθήσει όσους ξεχνούν να πάρουν τα χάπια τους και να είναι γενικότερα πιο συγκεντρωμένοι.

Ειδικότερα,

για την ανάγκη της μελέτης 66 άτομα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία από αυτές βρισκόταν καθημερινά σε κάποιον χώρο, στον οποίο πέντε λεπτά νωρίτερα οι επιστήμονες είχαν αφήσει να διαχέεται στην ατμόσφαιρα αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου και εν συνεχεία, οι εθελοντές έκαναν διάφορα τεστ μνήμης.

«Στη μελέτη μας εστιάσαμε στο είδος της μνήμης που αφορά την ικανότητα που έχει να θυμάται πράγματα που έχει να κάνει στο μέλλον και να θυμάται να κάνει συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές», αναφέρει ο Mark Moss, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα της μελέτης στη Βρετανική Εταιρεία Ψυχολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα