Συνέντευξη από τον αρχηγό της Χεζμπολάχ στον Τζούλιαν Ασάνζ

Η συνέντευξη που είχε δώσει στον ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάντζ, ο Χάσαν Νασράλα, αρχηγός του σιιτικού λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ, μεταδόθηκε σήμερα από το αγγλόφωνο ρωσικό τηλεοπτικό δικτυο RT.

Σύμφωνα με τον Ασάνζ, η συνομιλία πραγματοποιήθηκε μέσω βίντεο από τη Βρετανία ενώ ο Νασράλα μιλούσε «από μια μυστική τοποθεσία στο Λίβανο.

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, αναφέρθηκε στο ζήτημα της Συρίας, δηλώνοντας πως το κίνημά του είχε επιχειρήσει να ευνοήσει το διάλογο.

«Ήρθαμε σε επαφή με την αντιπολίτευση για να την ενθαρρύνουμε και για να διευκολύνουμε το διάλογο με το καθεστώς, αλλά απέρριψε το διάλογο», διαβεβαίωσε ο Νασράλα.

«Έχουμε εξαρχής να κάνουμε με ένα καθεστώς που είναι έτοιμο να κάνει μεταρρυθμίσεις και είναι έτοιμο για διάλογο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια αντιπολίτευση που δεν είναι έτοιμη για διάλογο, δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί τις μεταρρυθμίσεις. Το μόνο που θέλει είναι να ρίξει το καθεστώς. Αυτό είναι ένα πρόβλημα», δήλωσε.

Η εν λόγω συνέντευξη αποτελεί την πρωτη από μια σειρά δώδεκα συνεντεύξεων που έχει πάρει ο Τζούλιαν Ασάντζ, ενώ πριν της μετάδοση της η αρχισυντάκτρια του RT, η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, είχε αναφέρει στο λογαριασμό της στο Twitter πως ο πρώτος προσκεκλημένος θα είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.

Ο Ασάντζ βρίσκεται υπό κατ' οίκον περιορισμό περιμένοντας την οριστική απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για το αίτημα έκδοσής του στη Σουηδία στο πλαίσιο μιας υπόθεσης βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων, για την οποία δηλώνει αθώος.

πηγή: kathimerini.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνέντευξη, Χεζμπολάχ, Τζούλιαν Ασάνζ,synentefxi, chezbolach, tzoulian asanz