Tα δωρεάν application «αδειάζουν» την μπαταρία

Αν είχατε την απορία για ποιο λόγο η μπαταρία του ολοκαίνουργιου πανάκριβου και πολυδιαφημισμένου smartphone σας δεν αντέχει πάνω από μια μέρα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται καθημερινά πολύωρη φόρτιση, μια νέα έρευνα έρχεται να σας δώσει την απάντηση.

Ο Abhinav Pathak του Purdue University της Indiana, μαζί με την ομάδα του, ανέπτυξε ένα εξειδικευμένο software, το οποίο αναλύει τη διαχείριση ενέργειας των εγκατεστημένων εφαρμογών σε ένα smartphone Android,

Windows Phone 7 και με αυτό εξέτασε δημοφιλείς εφαρμογές και παιχνίδια όπως το Angry Birds, το Free Chess και το app NYTimes.

Τα αποτελέσματα ήταν ανησυχητικά, καθώς παραπάνω από το 75% της χρησιμοποιούμενης ενέργειας χρησιμοποιείται για το σερβίρισμα διαφημίσεων ή για τον εντοπισμό προσωπικών δεδομένων και το ανέβασμα τους σε κάποιον εταιρικό server.

Ας πάρουμε για παράδειγμα, το Angry Birds καθώς μόλις το 20% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνει το κινητό χρησιμοποιείται για το παιχνίδι! Και το πιο περίεργο από όλα είναι ότι το 80% της συνολικής ενέργειας που καταναλώνει η εφαρμογή οφείλεται σε διαδικασίες εντοπισμού της θέσης του χρήστη και το σερβίρισμα των σχετικών διαφημίσεων. Τα πλήρη αποτελέσματα της έρευνας αναμένεται να ανακοινωθούν στο συνέδριο EuroSys που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Ελβετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα