Τα φαρμακεία σταματούν την πίστωση σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Νέες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών και – ταυτόχρονα – νέα ταλαιπωρία για τους ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ. Όπως εισηγείται η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αναστέλλεται η πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Την παραπάνω εισήγηση αναμένεται να επικυρώσει η έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου, στις 25 Αυγούστου. Νωρίτερα,

αναμένεται να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων.

Ταυτόχρονα, ο ΠΦΣ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό τους αρμοδίους υπουργούς και τα πολιτικά κόμματα.

«Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με βασική αιτία τον κακό σχεδιασμό των εσόδων του και την υποχρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ. Παρά τις τεράστιες καθημερινές μας προσπάθειες οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε στάση πληρωμών. Πληρωθήκαμε μέρος των συνταγών του Μαΐου. Για τα υπόλοιπα χρήματα όπως και για τις συνταγές Ιουνίου οι όποιες δεσμεύσεις είχαμε μέχρι σήμερα έχουν ανατραπεί και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΠΦΣ.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς 207 εκατ. ευρώ για τις συνταγές του περασμένου Μαΐου, εκ των οποίων κατέβαλλε 90 εκατ. ευρώ κι ενώ η προθεσμία για την αποπληρωμή όπως υπογραμμίζουν οι φαρμακοποιοί είχε παρέλθει από την 15η Ιουλίου 2012. Στις 16 Αυγούστου, προσθέτουν, παρέρχεται η προθεσμία για την εξόφληση των 145 εκατ. ευρώ που κοστίζουν οι συνταγές ΕΟΠΥΥ του περασμένου Ιουνίου.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα