Τα λάθη τού Μπιλ Γκέιτς πληρώνει η Microsoft

Σε ομολογία των λαθών του προέβη ο πρόεδρος της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς, σημειώνοντας πως δεν είναι ικανοποιημένος από τον ρυθμό ανάπτυξης της εταιρείας στον τομέα της καινοτομίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, καθώς και πως δεν χειρίστηκε εξαρχής σωστά το θέμα της κινητής τηλεφωνίας.

«Δεν ‘χάσαμε’ τα κινητά τηλέφωνα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο τα χειριστήκαμε δεν μας επέτρεψε να γίνουμε κορυφαία εταιρεία

σε αυτόν τον τομέα. Ήταν σαφώς ένα λάθος μας», ομολόγησε ο Γκέιτς, σε μια σπάνια συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

Ο ισχυρός άνδρας της Microsoft ρωτήθηκε εάν είναι ευχαριστημένος με την απόδοση του διευθύνοντος συμβούλου, Στιβ Μπάλμερ. Απάντησε πως ο Μπάλμερ έχει επιτύχει πολλά, αλλά αμφότεροι δεν είναι ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα.

«Ο Μπάλμερ και εγώ είμαστε από τους ανθρώπους που κάνουν αυστηρή αυτοκριτική. Υπάρχουν πολλά καταπληκτικά πράγματα που έχουμε επιτύχει υπό την ηγεσία του Στιβ, όπως τα Windows 8, Bing, Xbox. Είναι αρκετά; Όχι, και ούτε αυτός ούτε και εγώ είμαστε ικανοποιημένοι».

Ο Μπάλμερ ανέλαβε ως διευθύνων σύμβουλος της Microsoft τον Φεβρουάριο του 2000, τη στιγμή που οι μετοχές της εταιρείας είχαν πέσει κατά 45%. Σήμερα, η Microsoft δέχεται επικρίσεις για τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Windows 8, ενώ η μηχανή αναζήτησής της, το Bing, έχει κερδίσει μόνο ένα μικρό μερίδιο της αγοράς.

Πληροφορίες από: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα