Θ. Τζήμερος: Κυβέρνηση συνεργασίας με βασική κατεύθυνση τις μεταρρυθμίσεις

Δε θα είχε πρόβλημα να στηρίξει μία κυβέρνηση συνεργασίας, εφόσον ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεσμευτούν στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων από την επομένη των εκλογών, είπε ο πρόεδρος του συνασπισμού Δημιουργία ξανά - Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία

Θάνος Τζήμερος στη συνέντευξη, που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε και στη συνεργασία του με τον Στέφανο Μάνο, παρά το κεντρικό σύνθημα του κόμματός του που είναι «πολιτική χωρίς πολιτικούς». «Ο συνασπισμός με τη Δράση του Στέφανου Μάνου, αφορά έναν πολιτικό, που είναι 13 χρόνια έξω από την πολιτική, γιατί ακριβώς πάει κόντρα στο ρεύμα», δήλωσε σχετικά ο κ. Τζήμερος.

«Υπάρχουν πολιτικοί σοβαροί και άξιοι να ηγηθούν της χώρας», σημείωσε ο πρόεδρος της Δημιουργίας, Ξανά, ο οποίος εκτίμησε, ότι «θα γίνουν ανακατατάξεις στα δύο ιστορικά μεγάλα κόμματα». Παράλληλα, επέκρινε τη ΝΔ για «λαϊκισμό» και τον ΣΥΡΙΖΑ για «διγλωσσία και έλλειψη σοβαρότητας».

Στο ερώτημα, πού τοποθετεί τη Δημιουργία, ξανά! αρνήθηκε τους χαρακτηρισμούς «δεξιά» ή «αριστερά» και απάντησε μόνον «μπροστά». Αρνήθηκε επίσης κάθε αναλογία με το φαινόμενο Μπερλουσκόνι, «που ξεκίνησε χωρίς πολιτικούς, λέγοντας ότι αφορά άλλα μεγέθη και άλλα ήθη». «Ο Μπερλουσκόνι έβαλε στην πολιτική τις φίλες του», είπε ο κ. Τζήμερος.

Αναφερόμενος στα οικονομικά θέματα, δήλωσε πως «από τη 18η Ιουνίου, θα ασκήσουμε κάθε πίεση για την κατάργηση της φορομπηχτικής πολιτικής επί δικαίων και αδίκων, διότι δεν μπορείς να φορολογείς το μη εισόδημα» και χαρακτήρισε την πολιτική αυτή «ανήθικη», αλλά και «αντιαναπτυξιακή».

Ερωτηθείς για το θέμα της ανεργίας, απάντησε ότι «η αντιμετώπισή του προϋποθέτει δημιουργία θέσεων εργασίας, δηλαδή ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η λειτουργία της οποίας αναστέλλεται από τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, την πολυνομία και την έλλειψη δικαιοσύνης».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό, σχολίασε ότι «με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουμε στο δημογραφικό του ΄80, πρέπει να σκύψουμε στην επίλυση του ζητήματος σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο». «Να διεκδικήσουμε αναθεώρηση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ και να αναλάβει και η Ευρώπη τις ευθύνες της», όπως δήλωσε εμφατικά.

Τέλος, καταδίκασε κατηγορηματικά τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής και τον ρατσισμό, λέγοντας: «Δέχομαι αήθεις επιθέσεις και λάσπη από τους αντιπάλους μου που με χαρακτηρίζουν άλλοτε ακροδεξιό και άλλοτε αριστεριστή».

Keywords
Τυχαία Θέματα