Θεματική κήποι στη Φλώρινα από τον Αρκτούρο

Ο «Αρκτούρος» στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά με τη δημιουργία των θεματικών κήπων στον νομό Φλώρινας στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου και στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Φλώρινας-ΚΕΚΥΚΑμεΑ.

Οι δύο «ΒΙΟτοποι της Αρκούδας», 100 τ.μ. ο καθένας, προετοιμάστηκαν κατάλληλα με τη συμβολή των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου, ενώ ο «Αρκτούρος» και το συνεργείο του με την συνεργασία των δυναμικών παιδιών και την αρωγή

των καθηγητών και των υπευθύνων ανέλαβαν να αναμορφώσουν τους υπαίθριους χώρους και συμβάλουν στο ιδιαίτερο πρασίνισμά τους.

Η δημιουργία ΒΙΟτόπων συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς στην Καστοριά. Το 1ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού Καστοριάς και το Συγκρότημα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ Καστοριάς ξεκίνησαν ήδη να προετοιμάζουν το έδαφος!

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι εικαστικές παρεμβάσεις στο Οικοτροφείο «Αλκυονίς» στο Καπανδρίτι μετά από συνεργασία της εικαστικής ομάδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με τα μέλη και τους συνεργάτες του οικοτροφείου. Επόμενος στόχος των δημιουργών της εικαστικής ομάδας είναι οι χώροι των νέων ΒΙΟτόπων στη Φλώρινα και το Αμύνταιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα