Θεσσαλονίκη κορωναϊός: Αναλυτικές οδηγίες ΑΠΘ – Αναστέλλονται απονομές πτυχίων, εκδρομές και συνέδρια

Θεσσαλονίκη κορωναϊός: Αναλυτικές οδηγίες στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας σχετικά με την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων κατά της διασποράς μετάδοσης του κορωνοϊού απέστειλε το ΑΠΘ. Μέτρα όπως αυτά έχουν εξειδικευθεί και επικαιροποιούνται διαρκώς από τον ΕΟΔΥ, απέστειλαν οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. «Η συμμόρφωση όλων των φοιτητών, διδασκόντων και εργαζομένων με

τις οδηγίες και η τήρηση προληπτικών μέτρων κρίνεται απαραίτητη για την αποτροπή της περαιτέρω διάδοσης του κορωνοϊού και για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», τονίζεται στην ανακοίνωση, με την παράκληση προς όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας «πρωτίστως να επιδείξουμε την απαραίτητη κοινωνική ευαισθητοποίηση και υπευθυνότητα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε».

«Οι Πρυτανικές Αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση σχετικά με ενδεχόμενα κρούσματα της νόσου και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο όσο και με τον ΕΟΔΥ. Με ισχυρό αίσθημα συλλογικής ευθύνης παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας», επισημαίνεται.
Υπενθυμίζεται, δε, ότι «ενέργειες οι οποίες αφορούν τη γενικότερη προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου μας, ως μέτρο μείωσης της διάδοσης του κορωνοϊού, είναι αρμοδιότητα και αποκλειστική ευθύνη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Θεσσαλονίκη κορωναϊός: Οι οδηγίες αναλυτικάΑναστέλλονται οι τελετές απονομής πτυχίων/μεταπτυχιακών διπλωμάτων, όπως και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στους αποφοίτους όλων των Τμημάτων και ΠΜΣ. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να παραλάβουν τα πτυχία τους, τα οποία θα εκδοθούν κανονικά από τις Γραμματείες των Τμημάτων, σε ημερομηνίες που θα ορίσουν οι Κοσμητείες ή τα Τμήματα. Σε περίπτωση που οι φοιτητές επιθυμούν τη συμμετοχή τους σε επόμενη ορκωμοσία παρακαλούνται να έλθουν σε συνεννόηση με τη Γραμματεία του Τμήματός τους. Οι αναγορεύσεις των Διδακτόρων μπορούν να γίνονται στις προγραμματισμένες Συνελεύσεις των Τμημάτων, παρουσία εκπροσώπων των Πρυτανικών Αρχών.Αναστέλλονται όλες οι εισερχόμενες κινητικότητες προσωπικού και φοιτητών, μέχρι νεωτέρας.Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες μετακινήσεις στο εξωτερικό, όπως και στο ΠΑΜΑΚ, όλων των μελών ΔΕΠ του Ιδρύματός μας σε πληγείσες περιοχές, όπως αυτές επικαιροποιούνται διαρκώς στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ .Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές εκδρομές των φοιτητών στις πληγείσες περιοχές.Αναστέλλονται οι επισκέψεις των σχολικών μονάδων στο ΑΠΘ.Αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες (ημερίδες, συνέδρια, συμπόσια, εκδηλώσεις) του Ιδρύματος μέχρι νεωτέρας.Κορωνοϊός και ErasmusΠροτείνεται στους δικαιούχους του προγράμματος Erasmus+ (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, προσωπικό κ.λπ.), που έχουν πραγματοποιήσει την μετακίνησή τους, μετά την επιστροφή τους να παραμείνουν για 14 ημέρες στην οικία τους.Προτείνεται στους δικαιούχους του προγράμματος Erasmus+ (μέλη ΔΕΠ, φοιτητές, προσωπικό κ.λπ.), οι οποίοι δεν επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τη μετακίνησή τους ή βρίσκονται ήδη σε κινητικότητα και επιθυμούν να τη διακόψουν, να κάνουν χρήση της ρήτρας ανωτέρας βίας για την αποζημίωσή τους από το ΙΚΥ, εφόσον καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και εφόσον υπάρχει η έγκριση του ΙΚΥ. Για διευκρινήσεις/πληροφορίες παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Προϊσταμένη: κ. Ιωάννα Γεωργιάδου, τηλ: 2310 995293).
Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Αναλυτικές, ΑΠΘ – Αναστέλλονται,thessaloniki, analytikes, apth – anastellontai