Το Euro πέρασε, αυτά μας έμειναν!

Καλές στιγμές και μεγάλες απογοητεύσεις από ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που πέρασε στην ιστορία με τον θρίαμβο της Ισπανίας!

Του Μιχάλη Τσαμπά

Τα φώτα στο «Ολυμπίνσκι» του Κιέβου έσβησαν… Τα χρυσά κομφετί έπεσαν στο χορτάρι. Οι φίλαθλοι από όλη την Ευρώπη γύρισαν στα σπίτια τους. Οι καθημερινοί ρυθμοί επέστρεψαν σε Πολωνία και Ουκρανία! Το… πάρτι, όπως συμβαίνει συνεχώς την τελευταία 4ετία, μεταφέρθηκε στην πλατεία «Κυβέλη» της Μαδρίτης. Ακόμη ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πέρασε στην ιστορία, με την Ισπανία να επαναλαμβάνει τον προ τετραετίας άθλο και να κατακτά πάλι το βαρύτιμο τρόπαιο,

γράφοντας παράλληλα ιστορία, καθώς ποτέ στο παρελθόν καμία εθνική ομάδα δεν είχε καταφέρει το σερί αυτό!

Οι Ίβηρες πλέον πέρασαν στο πάνθεον των ομάδων-θρύλων στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο και φυσικά οι πάντες είμαστε ευτυχείς, που στην… δική μας εποχή ξεδιπλώθηκε όλο αυτό το συσσωρευμένο ταλέντο και μετατράπηκε σε κούπες! Τέλος λοιπόν για μια ακόμη ποδοσφαιρική γιορτή και οι… λάτρεις των μεγάλων ραντεβού θα πρέπει να κάνουν δύο χρόνια υπομονή.

Υπομονή έως το καλοκαίρι του 2014, όταν θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Βραζιλίας! Για περίπου τρεις εβδομάδες όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης και κυρίως όλοι οι Ευρωπαίοι είχαν… καθηλωθεί βλέποντας το Euro, που είχε και αρκετές συγκινήσεις, έστω κι αν δεν ήταν ό,τι πιο ωραίο είδαμε στην ιστορία της διοργάνωσης. Είχε όμως ενδιαφέρον, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες εκπλήξεις, που αποτελούν το… αλατοπίπερο σε παιχνίδια τόσο υψηλού επιπέδου!

Με τον Ίκερ Κασίγιας και τους άλλους Ισπανούς να έχουν ήδη… κοιμηθεί παρέα με το τρόπαιο και με τον ιταλικό τύπο να προσπαθεί ακόμη να εξηγήσει την «τεσσάρα» στον τελικό, η «Αττική freepress» θα κάνει το… ταμείο! Θα σας θυμίσει αυτά που ξεχωρίσαμε και μας άρεσαν, αλλά και αυτά που μας απογοήτευσαν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που… πέρασε στην ιστορία μεταξύ άλλων και του ελληνικού ποδοσφαίρου, λόγω της πετυχημένης εκεί παρουσίας της εθνικής Ελλάδος που βρέθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες της ηπείρου!

«Φούριας ρόχας» με… φόρα!

Είτε υποστηρίζει κανείς τους Ισπανούς, είτε όχι, δεν μπορεί παρά να υποκλιθεί σε ό,τι πέτυχαν. Είναι η εθνική ομάδα που μέσα σε 4 χρόνια έχει σαρώσει τα πάντα στο διάβα της. Μπορεί στο συγκεκριμένο Euro να φάνηκε κουρασμένη, μπορεί να μην παρουσίασε το θέαμα που μας έχει συνηθίσει και που έχουμε απαιτήσεις να βλέπουμε από αυτή, αλλά το αποτέλεσμα μετράει! Πάνω στο κύπελλο για ακόμη μια φορά χαράχτηκε το… Spain, οπότε όλα τα άλλα είναι περιττά! Καλή, κακή, λαμπερή, κουρασμένη, ξεκούραστη. Ό,τι θέλετε διαλέξτε. Οι «φούριας ρόχας» έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου, βρήκαν την πηγή και ήπιαν και νερό. Έστω κι αν δεν έδειχναν τόσο… διψασμένοι, όσο πριν 4 χρόνια στα γήπεδα της Αυστρίας και της Πολωνίας, όπου έκαναν την αρχή… στην αυτοκρατορία των τίτλων! Αν λοιπόν ισχύει και στο ποδόσφαιρο ότι… τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, σίγουρα οι Ισπανοί, έχοντας… φάει δύο Euro και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, θέλουν και… γλυκό σε δύο καλοκαίρ

Keywords
Τυχαία Θέματα