Το Youtube συμφώνησε με 9 δισκογραφικές εταιρίες

Το YouTube, η δημοφιλέστερη υπηρεσία video στον κόσμο, ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνιών με εννιά δισκογραφικές εταιρείες για να μπορεί να χρησιμοποιεί την μουσική τους δισκογραφία. Η συμφωνία με τις BMG Rights Management, Christian Copyright Solutions, ABKCO Music, Songs Music

Publishing, Words & Music, Copyright Administration, Music Services, Reservoir Media Management και Songs of Virtual.

Αν και πολλά ονόματα είναι άγνωστα, οι εταιρείες αυτές βρίσκονται πίσω από αρκετούς διάσημους καλλιτέχνες, όπως είναι οι David Bowie, The Rolling Stones, Rihanna και Adele. Η Google για όσους δεν γνωρίζουν, είναι ιδιοκτήτρια του YouTube και έχει συνάψει ξεχωριστές συμφωνίες και με τα τέσσερα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου που δεν είναι άλλα από τις Sony, EMI, Universal και Warner.

Σίγουρα οι συμφωνίες αυτές μεταφράζονται σε ακόμα περισσότερη μουσική για τους χρήστες του YouTube, αλλά και περισσότερες ευκαιρίες χρηματικών απολαβών για τις εταιρείες, τους συνθέτες, τους στιχουργούς και τους καλλιτέχνες μέσω της δημοφιλούς υπηρεσίας, το θέμα είναι όμως να μπορέσει και η Google να αποκομίσει κάποια κέρδη από το youtube.com, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να κερδίσει όσα θα μπορούσε από την αγορά του site.

Πηγή: techgear.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα