«Το άνθος του γιαλού» περιοδεύει

Η πολύ καλή παράσταση «Το άνθος του γιαλού» περιοδεύει σήμερα Δευτέρα 16 Ιουλίου στη δροσιά του Άλσους Βείκου στο Γαλάτσι και την Τρίτη 17 Ιουλίου στο θέατρο Διονύσου στον Διόνυσο Αττικής. Ένα ταξίδι με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων στις θάλασσες του «Αγίου των Γραμμάτων». Μια υπέροχη παράσταση σε κείμενα του Παπαδιαμάντη. Ο, πάντα καλός, Τάκης Χρυσικάκος σε παίρνει μαζί του στην Σκιάθο του 1800 και σου παρουσιάζει μπροστά στα μάτια σου τρεις ιστορίες. Τα τρία μικρά διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, «Μοιρολόγι Φώκιας»,

«Έρως–Ήρως», και «Άνθος του γιαλού», γίνονται θεατρικός λόγος σε μια μαγευτική παράσταση. Κοινό θέμα και των τριών δεν είναι παρά η θάλασσα και η φυγή.

Ο Τάκης Χρυσικάκος, με μόνο εργαλείο τον λόγο, σου παρουσιάζει μπροστά σου εικόνες μαγικές και νομίζεις μέχρι κι ότι ακούς τον παφλασμό της θάλασσας! Σχεδόν 10 διαφορετικοί ρόλοι για ένα μοναδικό ταξίδι σε μια άλλη εποχή... Μάλιστα καταφέρνει να αναδείξει τα κωμικά στοιχεία των δύο τελευταίων ιστοριών, πράγμα που συνήθως δεν καταλαβαίνεις κατά την ανάγνωση των διηγημάτων! Η σκηνοθεσία είναι της, επίσης εξαιρετικής ηθοποιού, Μάνιας Παπαδημητρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα