Το αντρικό χαμόγελο… «ρίχνει» τις γυναίκες!

Εάν είστε γυναίκες, τότε διαβάστε την παρακάτω έρευνα με προσοχή, αφού την επόμενη φορά που θα σας χαμογελάσει ένας άντρας, πρέπει να έχετε κατά νου ότι ίσως σας κάνει να είστε «του χεριού του»! Ισπανοί ερευνητές πραγματοποίησαν τρία διαφορετικά πειράματα βάζοντας «στο μικροσκόπιο» το αντρικό χαμόγελο και τον τρόπο που αυτό επηρεάζει την αντίληψη και τη γλώσσα του σώματος των γυναικών.

Όταν ο άντρας στο πλαίσιο του πειράματος υιοθετούσε ένα «σκληρό» ρόλο, οι γυναίκες υπάκουαν πιο συχνά εάν τους χαμογελούσε,

απ’ ό,τι εάν ήταν κακότροπος. Χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός ότι υπάκουγαν ακόμα και όταν ολοκλήρωνε την εντολή του με κάποιο σεξιστικό σχόλιο! Στο επόμενο πείραμα, ο άντρας άλλαζε την δική του στάση του σώματος -άλλοτε ήταν «σκληρή», άλλοτε πιο ήπια- για να καταγραφούν οι αντιδράσεις των γυναικών, ενώ στο τρίτο διερευνήθηκαν οι επιδράσεις των ιδίων αλλαγών σε συνδυασμό με το σεξιστικό σχόλιο. Σε αυτά τα δύο πειράματα, οι γυναίκες δεν ήταν και τόσο υπάκουες, ούτε ως στάση σώματος ούτε ως αντίδραση.

Οι ερευνητές από το τμήμα κοινωνικής ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Γρανάδα αποδίδουν τις αντιδράσεις των γυναικών στο ότι εκλαμβάνουν το ανδρικό χαμόγελο ως ένδειξη «ζεστασιάς», όταν προέρχεται από έναν κυριαρχικό άντρα που ενστικτωδώς τις κάνει να «υποτάσσονται» στη δύναμή του.

Πληροφορίες από: DailyMail

Keywords
Τυχαία Θέματα