Tweet-γκάφα για εκτόξευση βορειοκορεατικού πυραύλου

Για τη γκάφα που έκανε η ιαπωνική πόλη Γιοκοχάμα, ανακοινώνοντας σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους μέσω Twitter την εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, απολογήθηκε λίγη ώρα αργότερα.

Το μήνυμα εμφανίστηκε το πρωί στις 11:19 τοπική ώρα σε επίσημο λογαριασμό της Γιοκοχάμα στο Twitter και έγραφε χαρακτηριστικά: «Εκτόξευση πυραύλου: εδώ πόλη της Γιοκοχάμα. Σύμφωνα με... την ώρα... αναφέρθηκε η εκτόξευση

πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Παρακαλώ δώστε προσοχή στις πληροφορίες που μεταδίδουν τα ραδιόφωνα και οι τηλεοράσεις».

Λίγα λεπτά αργότερα ένα δεύτερο μήνυμα, ακολούθησε το οποίο ζητούσε συγνώμη για την λάθος πληροφορία που μετέδωσε: «λάθος πληροφορία. Διορθώνουμε. Παρακαλώ δεχθείτε τη συγγνώμη μας». Το δεύτερο μήνυμα αναμεταδόθηκε περίπου 3.000 φορές.

Ο λογαριασμός @yokohama_saigai στο Twitter της πόλης της Γιοκοχάμα χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο για να προειδοποιήσει τον πληθυσμό σε περίπτωση κινδύνου, για παράδειγμα στην περίπτωση σεισμού, τυφώνα ή τσουνάμι.

Η Ιαπωνία προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα πιθανό χτύπημα της Βόρειας Κορέας, προχώρησε την Τρίτη στην εγκατάσταση πυραύλων Πάτριοτ στο κέντρο του Τόκιο, σύμφωνα με το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας.

Συστήματα αναχαίτισης θα εγκατασταθούν επίσης στο νησί Οκινάουα, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Ιτσουνόρι Ονοντέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα