Τόνι Σκοτ: Η τελευταία σκηνοθεσία

Έγινε γνωστός κυρίως για τη σκηνοθεσία των ταινιών «Top Gun» και «Crimson Tide», ωστόσο το βιογραφικό του Τόνι Σκοτ περιλαμβάνει επίσης ταινίες όπως το «Beverly Hills Cop 2», «Ο Τελευταίος Πρόσκοπος», «Ιλιγγιώδης Έρωτας», «Δημόσιος Κίνδυνος», «Παιχνίδι Κατασκόπων», «Domino», «Déjà Vu», «Επίθεση στο Συρμό», αλλά και άλλες που σκηνοθέτησε με τον διάσημο αδερφό του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Γεννημένος το 1944 στην Αγγλία ο Τόνι Σκοτ σπούδασε ζωγραφική στο Sunderland Art

School, αλλά γρήγορα τον κέρδισε η κινηματογράφηση. Το 1973 ίδρυσε στο Λονδίνο, μαζί με τον αδερφό του Ρίντλεϊ, την εταιρία παραγωγής διαφημίσεων RSA, ενώ το 1995 ίδρυσαν την Scott Free, τη δική τους εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών, με γραφεία στο Λος Άντζελες και στο Λονδίνο, και μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει την παραγωγή σε ταινίες όπως «In Her Shoes», «The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford» και «The A-Team».

Ωστόσο, ο μεγάλος σκηνοθέτης φύλαγε για τον εαυτό ακόμα μια εντυπωσιακή σκηνογραφία, καθώς αυτοκτόνησε πέφτοντας από γέφυρα κοντά στο Λος Άντζελες. Τον 68χρονο Σκοτ είδαν περαστικοί να σταματά το αυτοκίνητό του στην Γέφυρα Βίνσεντ Τόμας και να πηδά στο νερό, περίπου στις 12:30 τοπική ώρα. Το σώμα του βρέθηκε περίπου τρεις ώρες αργότερα από αστυνομικούς. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος του Σκοτ είναι κάτι άλλο από αυτοκτονία.

Keywords
Τυχαία Θέματα