Βενιζέλος: Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα θα είναι ουσιαστική

Η συνάντηση την Τετάρτη με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «θα είναι πολύ ουσιαστική» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

επανάλαβε την «μόνη εφικτή με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα» πρότασή του για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επαναλαμβάνοντας ότι ο μόνος όρος που θέτει είναι «η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην ΕΕ». «Άλλωστε, αυτό είναι και το μήνυμα που έστειλε ο λαός μέσω των εκλογών. Ο λαός ζήτησε δύο πράγματα, ασφάλεια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την καλύτερη δυνατή επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου», υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος.

Συνέστησε παράλληλα στο πολιτικό προσωπικό «να επιδείξει τη μέγιστη ψυχραιμία, γενναιότητα και γενναιοδωρία και να πράξει με βάση το πατριωτικό καθήκον». «Να υπερβούμε το αδιέξοδο και να φτάσουμε σε λύσεις. Δεν είναι ώρα για νέους εθνικούς διχασμούς», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε τέλος προς πάσα κατεύθυνση ότι «η σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση δεν γίνεται εντός Ελλάδας, μεταξύ των κομμάτων και με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, αλλά έξω με τους δανειστές, τους εταίρους και τις αγορές».

Keywords
Τυχαία Θέματα