Συνάντηση με τον πρωθυπουργό με ανοιχτή ΕΡΤ

Μετά από τη συνάντηση, διάρκειας μιάμισης ώρας, που είχαν οι δυο αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, προέβησαν σε δηλώσεις στη Βουλή, ρίχνοντας τους τόνους

που είχαν ανέβει μετά το ξαφνικό «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης κάλεσαν από κοινού τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε συνάντηση των τριών αρχηγών, καλώντας τον παράλληλα η διαπραγμάτευση να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή, διαψεύδοντας αρχικά τα σενάρια που έκαναν λόγο για πλήρη ρήξη με την κυβέρνηση.

«Η ΕΡΤ έχει ανάγκη εξορθολογισμού, αναδιαρθρώσεων, πρέπει να αναβαθμιστεί αλλά πρέπει να γίνει με την ΕΡΤ ανοιχτή. Είναι απαράδεκτο να είναι κλειστή η ΕΡΤ την ώρα που εκκρεμούν άλλα ζητήματα. Επομένως πρέπει να υπάρξει συνεννόηση των αρχηγών των τριών κομμάτων για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει θολή εικόνα για την κυβέρνηση, έτσι ώστε ένα συνεχίσει την πορεία της και να ολοκληρώσει το έργο της», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος δήλωσε: «Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ θέτουν πρόβλημα θεσμικής λειτουργίας. Τα τρία κόμματα έχουν καταβάλει έως τώρα μια τεράστια προσπάθεια εφόσον υπάρχει μια σχέση ειλικρίνειας και θεσμικής ισοτιμίας. Μιλάω για την ανάγκη επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας που διέπει την κυβέρνηση.

«Απευθύνουμε πρόσκληση στον κ. Σαμαρά να συναντηθούμε οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί με καλόπιστο και υπεύθυνο τρόπο για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Δεν υπάρχει κανένας Ελληνας που να θέλει να διαταραχθεί η πολιτική κατάσταση. Όλοι θέλουμε μια ριζική μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα άρα και στην ΕΡΤ, άμεσα ψηφισμένης από τη Βουλή, αλλά με την ΕΡΤ να λειτουργεί. Συνεπώς περιμένουμε την αντίδραση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού. Ελπίζω τα μηνύματα να είναι αντιληπτά από όλους», κατέληξε λέγοντας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα