Βρέθηκαν οι σωροί των δύο χειριστών τουρκικού μαχητικού

Εντοπίστηκαν στον βυθό της ανατολικής Μεσογείου οι σωροί των δύο πιλότων του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους, που φέρεται να έχει κατατριφθεί από τις συριακές δυνάμεις τον περασμένο μήνα, όπως ανακοίνωσε ο τουρκικός στρατός.

Μετά την κατάρριψη του εν λόγω τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους στις 22 Ιουνίου, οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού χειροτέρεψαν,

κάτι που έγινε πασίδηλο μετά την φραστική προειδοποίηση της Τουρκίας ότι θα απαντήσει «αποφασιστικά»!

Ωστόσο και οι δύο χώρες έχουν αναφέρει ότι δεν θέλουν το περιστατικό αυτό να οδηγήσει σε ένοπλη αντιπαράθεση.

Πολύ συχνές είναι οι -μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών- εντάσεις, μετά τις προσπάθειες της συριακής κυβέρνησης να καταστείλει την εξέγερση των τελευταίων 16 μηνών.

Σημείο τριβής αποτελεί το ότι η Άγκυρα επιτρέπει σε Σύρους αντάρτες να στρατοπεδεύουν στα σύνορα της Τουρκία με τη Συρία.

Παράλληλα, χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες έχουν βρει καταφύγιο σε τουρκικούς καταυλισμούς.

Επίσης, την Τετάρτη, άλλος ένας Σύρος στρατηγός -ο 15ος ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος της Συρίας που προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια- αυτομόλησε στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης.

Μέχρι τώρα, η Άγκυρα φιλοξενεί -σχεδόν- 250 στρατιωτικούς αξιωματούχους που έχουν προσχωρήσει στον “Ελεύθερο Συριακό Στρατό” και τους παρέχει υπηρεσίες για την οργάνωσή τους, αρνούμενη ωστόσο να τους χορηγήσει όπλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα