Βρούτσης: «Διαπραγμάτευση τέλος…»

Στη δήλωση πως «εξαντλήσαμε τα περιθώρια διαπραγμάτευσης», προέβη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στις συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των εργασιακών. Ο κ. Βρούτσης δήλωσε πως τα εργασιακά δεν ήρθαν από το πουθενά, δεν ήταν μια νέα απαίτηση της τρόικας: υπήρχαν ήδη στο προηγούμενο Μνημόνιο και η χώρα είχε δεσμευθεί για αλλαγές.

Οι οριστικές

αλλαγές όπως είπε ο υπουργός είναι οι εξής:

-Χρόνος προειδοποίησης απόλυσης 4 μήνες

-Μένουν ως έχουν ωριμάνσεις και τριετίες

-Δεν θα υπάρξει μείωση του κατώτατου μισθού

-Η αποζημίωση δεν αλλάζει για όσους υπηρετούν στον ίδιο εργοδότη έως 16 χρόνια

-Πλαφόν υπολογισμού αποζημίωσης για τους εργαζόμενους πλέον των 16 ετών τα 2.000/έτος

Τα εργασιακά απειλούν τη συνοχή της κυβέρνησης, με τη ΔΗΜΑΡ να ζητά τροποποιήσεις, αλλιώς εξετάζει την πιθανότητα να καταψηφίσει το πακέτο των μέτρων που θα έρθουν στη Βουλή. Μάλιστα, το όλο ζήτημα θα τεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της, στις 5:30 το απόγευμα, που θα πραγματοποιήσει η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.

Κατά τα άλλα, ο κ. Βρούτσης διαβίβασε στοιχεία για τον αριθμό των ασφαλισμένων με τη διαδικασία του εργοσήμου. Όπως προκύπτει, με τη διαδικασία του εργοσήμου οι ασφαλισμένοι για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι 27.000 και περίπου 8.000 για τον ΟΓΑ, χωρίς ωστόσο να είναι διευκρινισμένο αν πρόκειται για πρωτοασφαλισμένους με το εργόσημο.

Keywords
Τυχαία Θέματα