Υπάλληλος του ΥΠΕΞ υπεξαίρεσε πάνω από 466 χιλιάδες ευρώ

Πάνω από 466.000 ευρώ -ποσό που ενδέχεται να μεγαλώσει κατά πολύ- υπεξαίρεσε υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω υπάλληλος, ως υπόλογος και διαχειριστής συγκεκριμένου

Τμήματος, είχε την ευθύνη φύλαξης σε χρηματοκιβώτιο διαφόρων «αξιών» και χρηματικών ποσών, για την κάλυψη αναγκών δημοσίων Υπηρεσιών στο εξωτερικό (Υπηρεσίες Υπουργείων και Πρεσβειών της χώρας μας) .

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή ότι ο υπάλληλος, με διάφορες μεθοδεύσεις, δεν παρέδιδε οφειλόμενες «αξίες» συνολικού χρηματικού ποσού 153.311 ευρώ καθώς επίσης και φακέλους με τη μισθοδοσία προσωπικού πρεσβειών της χώρας μας στο εξωτερικό, συστήθηκε υπηρεσιακή επιτροπή για το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου.

Μετά το άνοιγμα του χρηματοκιβωτίου, από την έρευνα στο εσωτερικό του διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν πενήντα δύο 52 περιπτώσεις «αξιών», από τις οποίες είχε υπεξαιρεθεί συνολικά το χρηματικό ποσό των 466.194,87 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές, είτε έλλειπε παντελώς ο σχετικός φάκελος και υπήρχε μόνο το συνοδευτικό έγγραφο, είτε υπήρχε ο φάκελος αποσφραγισμένος, με σπασμένη τη σφραγίδα από ισπανικό κηρό, ενώ από το εσωτερικό του έλλειπε το σύνολο ή μεγάλο μέρος του χρηματικού ποσού που περιείχε.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση και παράνομη οπλοκατοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα