Υποβάθμιση Γερμανίας, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου από τον οίκο ‘Moody’s’

Την πιστοληπτική ικανότητα της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης ‘Moody's’, επικαλούμενος την αυξανόμενη αβεβαιότητα στην ευρωζώνη και τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη ελληνική έξοδο από το ευρώ.

Στην ανάλυση του οίκου για την υποβάθμιση των τριών πιο ισχυρών κρατών της ‘Ευρωπαϊκής Ένωσης’ τονίζεται ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν είναι η βασική της υπόθεση, αν και οι πιθανότητες έχουν αυξηθεί. «Μια ελληνική έξοδος θα συνιστούσε ουσιαστική απειλή για

το ευρώ», συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης, αν δυο από τις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης χρειαστούν στήριξη, το βάρος επωμισθούν τα κράτη-μέλη με τον υψηλότερο βαθμό πιστοληπτικής ικανότητας.

Πλέον η μοναδική χώρα της Ευρωζώνης που ο οίκος αξιολογεί με σταθερό ΑΑΑ είναι η Φινλανδία.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Συνεχίζοντας να βρίσκεται σε στέρεη δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση παρά το δυσμενές περιβάλλον, η Γερμανία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους της κάνοντας τα πάντα για να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό η ευρωπαϊκή κρίση χρέους».

Keywords
Τυχαία Θέματα