Αρχίζουν και βλέπουν την αλήθεια οι Γερμανοί;


«Πείραμα με αβέβαιη έκβαση» χαρακτηρίζει η Tageszeitung του Βερολίνου την Ελλάδα και εκτιμά ότι η χώρα «θα γνωρίσει εκείνη τη μαζική φτώχεια, η οποία όφειλε να έχει ξεπεραστεί με το ευρώ. «Ποτέ άλλοτε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μια δυτικοευρωπαϊκή χώρα δεν οδηγήθηκε τόσο βάναυσα στην εξαθλίωση. Ήρθε ο καιρός να ασχοληθεί κανείς - πέρα από τα χρέη του παρελθόντος- και με το μέλλον της Ελλάδας», σημειώνει η εφημερίδα.

Ο τίτλος είναι: «Επιστροφή
στην εξαθλίωση» και η εφημερίδα σημειώνει ότι η Ελλάδα «έχει πραγματικά χρεοκοπήσει». Θα έπρεπε να λέει, "την έχουν χρεοκοπήσει οι πολιτικοί της και οι δικοί μας", αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. «Μπορεί να πρόκειται για ταυτολογία, αλλά δεν μπορεί κανείς να συνοψίσει διαφορετικά τις νεότερες εκτιμήσεις του ΔΝΤ. Ο όρος χρεοκοπία μπορεί να μην γνωρίζει διαβαθμίσεις, παρόλα αυτά όμως η ελληνική καταστροφή γίνεται κάθε μήνα μεγαλύτερη», καταλήγει το δημοσίευμα.

Για τη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου επισημαίνει ότι η Μέρκελ «επιθυμεί τη μετεξέλιξη της Ε.Ε σε μια "Ένωση Σταθερότητας" και ο Σαρκοζί δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει». «Το εγχείρημα είναι αρκετά δύσκολο καθώς δεν θα πρέπει να θεωρείται καθόλου βέβαιο ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα καταφέρει να περάσει το χρεόφρενο κατά το γερμανικό πρότυπο. Και την ίδια ώρα Μέρκελ και Σαρκοζί αιφνιδιάζονται από νέα αρνητικά μηνύματα από την Ελλάδα», αναφέρεται.

Από τον υπόλοιπο γερμανικό τύπο; «Η οικονομία συρρικνώνεται, η ανεργία αυξάνεται, οι μεταρρυθμίσεις δεν προχωρούν(!!!). Οι "μεταρρυθμίσεις" μας μάραναν... Κατά την εφημερίδα Süddeutsche ZeitungΑθήνα χρειάζεται και πάλι νέα προγράμματα βοήθειας", σε θέμα με τίτλο «Ο ελληνικός εφιάλτης».
Keywords
Τυχαία Θέματα