ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ:ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΕΝΑΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΟΥ ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΘΗΝΑΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ

«Η παράταξη «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» προχώρησε σήμερα στην καταψήφιση του εκπρόθεσμου οικονομικού προϋπολογισμού 2012 για τον Δήμο Αθηναίων.

Γνώμονας όπως εξήγησε ο κος Νικήτας Κακλαμάνης δεν ήταν η στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, όπως -ίσως- βιαστεί κάποιος να πει αλλά το γεγονός, ότι, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο προϋπολογισμός του δήμου χαρακτηρίζεται από μία έντονη τάση μηδενισμού των παρεχομένων υπηρεσιών προς τις Αθηναίες
και τους Αθηναίους.
Κοινωνικές παροχές (π.χ. η απαλλαγή από τα τέλη των πολύτεκνων οικογενειών και των ΑμεΑ με ποσοστά αναπηρίας 67% και άνω, καταργούνται) αλλά και κοινωνικές δομές (π.χ. ΟΝΑ, ΠΟΔΑ, κ.λ.π.), που χρειάστηκαν περισσότερο από δύο δεκαετίες να δημιουργηθούν, σήμερα εξαφανίζονται.

Με δύο λόγια: Ο μίζερος και εκπρόθεσμος προϋπολογισμός του 2012 για τον Δήμο Αθηναίων οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, στην κοινωνική κατάρρευση και, για πρώτη φορά ιστορικά, στην απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Έτσι στην εποχή της δεινής οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας και την πρωτεύουσά της, αντί η νυν δημοτική αρχή να συμπαρίσταται στο λαό της Αθήνας, με την αποτυχημένη οικονομική πολιτική που ακολουθεί, στέκεται απέναντί του και ουσιαστικά συμπλέει με τις αντιλήψεις της Τρόικας.

Κρίμα, κ. Καμίνη…»
Keywords
Τυχαία Θέματα